BIG JOHN på Dokkhuset i Trondheim | Norges bokseforbund

BIG JOHN på Dokkhuset i Trondheim

Når du står der i ringen, må du vite hvem du er.Forestillingen er basert på historien om John Klemetsen, far til Norges store boksetalent Ole ”Lukkøye” Klemetsen. Monologen er skrevet spesielt for skuespiller Roar Kjølv Jenssen og er utviklet uavhengig av manus til den Amanda-premierte dokumentarfilmen ”Blod & Ære” av samme forfatter.Nypremiere Dokkhuset Søndag 29. nov kl. 13.00
Publisert: torsdag 26. november 2009

 

Fortellingen kretser rundt tre generasjoner menn i Klemetsen-familien: Ole, John og bestefar Alf. John er boksetrener og musiker og ønsker å skape et nytt og spektakulært boksekonsept, inspirert av sin far Alfs tradisjoner som akrobat og tivoliarbeider - og som reisende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjennom dette møter John stor motstand i Norges Bokseforbund, som vil fjerne ham som trener. Men Ole vekker allerede som 16-åring en voldsom begeistring innen europeisk amatørboksing, og Ole og John drar verden rundt og bokser - og underholder på gitar.

 

Etter en utrolig amatørkarriere blir teamet profesjonelle i USA. Men livet i det steinharde miljøet i Kronk Gym i Detroit er ikke helt som Big John har forestilt seg.
Og hvem er han egentlig, den reisende ”sirkusdirektøren” som ustanselig kommer opp i konflikter og rasløst pendler mellom boksestevner i amerikanske og europeiske storbyer - alltid med gitaren som følgesvenn?

Forestillingen går inn i boksingens sjel. Boksing er en eldgammel idrettsgren hvor æresbegrepet fremdeles spiller en viktig rolle, noe som gir seg uttrykk i boksernes måte å opptre og bevege seg på. Monologen balanserer mellom Big Johns verbale fortelling og dette tause, fighterens kroppsspråk, som uttrykker taterens forsvar mot århundrelang undertrykkelse, men paradoksalt nok også glede og livsutfoldelse.

En varm og engasjerende forestilling der musikken spiller en framtredende rolle.
Forestillingen varer 45 minutter.

Velkommen!