Bergen Atletklub fyller 100 år | Norges bokseforbund

Bergen Atletklub fyller 100 år

Bergens Atletklub er Norges eldste spesialklubb for boksing og bryting og feirer i disse dager 100 år. Feiringen ble allerede i helgen innledet med en jubileumsfest for over 100 gjester på Brann Stadion, men lørdag 26. januar kl. 16:00 inviterer vi publikum og presse til vårt store jubileumsstevne i boksing i Grieghallen. Kamplisten Vi har satt opp en kampliste som skal vise både bredde og topp av dagens beste boksere i Bergen og Norge. Det er invitert solid motstand fra store boksenasjoner som Litauen og Ungarn som vil møte våre beste boksere av begge kjønn. Alle kampene er satt opp for å skape mest mulig jevne og intense kamper mellom likeverdige utøvere, og vi kan love at her er det ingen som kan ta seieren på forskudd. Kvinneboksere møtes i stevnets hovedkampDet blir 4 damekamper og 7 herrekamper. Stevnet kan også sees på TV2 Sport og på internettkanalen til TV2 (se HER)
Publisert: onsdag 23. januar 2008



For første gang i Bergen, regner vi en av kvinnekampene som stevnets toppkamp. Kampen blir mellom Norges beste kvinnebokser denne sesongen, Ingrid Egner, med sølv i EM fra oktober 2007 og bronse i både 2005 og 2006 og Ungarns beste kvinnebokser, den meget erfarne Edina Pezdany.

 

Ungarn regnes, i likhet med Norge, som en av de sterkeste nasjonene innen kvinneboksing, så her møtes to boksere på meget høyt internasjonalt nivå.

 

 


Regjerende norsk mester mot regjerende litauisk mester

Bergens to beste boksere for tiden, de regjerende juniormestrene Alexander Jacobsen og Marielle V. Hansen, begge fra arrangørklubben Bergens Atletklub, vil også gå i ringen på lørdag. Alexander Jacobsen kommer direkte fra et godt treningsopphold i Litauen og vil møte den regjerende juniormester i Litauen, Salvijus Joloveckas. Disse møttes for bare 2 uker siden og bokset uavgjort, så denne gange blir kampen ekstra hard om å dra seieren i land.

 

Marielle V. Hansen møter den unge, men erfarne Bettina Kis Varga fra Ungarn. Bettina er i likhet med Marielle 18 år og har bla. tidligere møtt Norges EM-vinner, Kari Jensen, i en kamp i 2006.

 

Dobbelt VM-mester i kickboksing debuterer i bokseringen

Bergen Atletklubs Britt Janne Mardal stiller i sin 3 boksekamp etter overgangen fra kickboksing, mens Bergens dobbelte VM-mester i kickboksing, Tonje Sørlie, debuterer i bokseringen mot Kristine Soot fra AIK Lund i Kristiansand.

 

Gjensyn på trenersiden

Litauen regnes som en stor boksenasjon innen herreboksingen og stiller med 7 boksere som alle ligger i toppsjiktet på nasjonalt juniornivå. De fleste av bokserne er ranket som nr. 1 og 2 i sine vekt- og aldersklasser og skal møte våre beste lokale boksere til dyst.

 

Det litauiske laget ledes av Vitalius Karpasiauskas, som mange bokseinteresserte vil huske fra flere spennende oppgjør mot Bergens største bokser, Anders Styve. Vitalius Karpasiauskas vant bl.a. EM-gull i 1993, VM-sølv i 1993 og VM-bronse i 1995 og ble kåret til beste idrettsutøver i Litauen i 1993.

 

Vitalius og Anders gikk mot hverandre i 1994 og 1995 og trente sammen i oppladningen mot VM i 1995. Dette resulterte i et tett og fint boksevennskap. De har fortsatt jevnlig kontakt med hverandre og møtes nå igjen til kamp, denne gangen som trenere for hver sine boksere.

 

Talentsamling i Bergen samme helg

Norges Bokseforbund har samme helg som jubileumsstevnet blir gjennomført en talentsamling i Bergen. Her møtes våre beste talenter på juniorsiden til videreutvikling i regi av forbundet.

 

Internasjonal treningssamling

Treningslokalene til Bergens Atletklub i Sentralbadet vil denne helgen også være arena for en internasjonal treningssamling, da lagene fra Norge, Litauen og Ungarn, sammen med forbundets talentsamling, samles til felles oppladning og trening i forkant av jubileumsstevnet, på lørdag kl. 1000. Dere er velkommen til intervjuer mm. på denne samlingen.

 

For mer informasjon:

For informasjon om boksere, kamper osv. kan hovedtrener i Bergens Atletklub Hjalmar Styve kontaktes på 46825757 eller e-post hjalmar.styve@husbanken.no

 

For informasjon om jubileumsstevnet, kontakt formann i Bergens Atletklub Ronny Borgen Hansen på mobil 977 57 909 eller e-post ronny.borgen.hansen@c2i.net.