Arild Hannaas fyller 70 år | Norges bokseforbund

Arild Hannaas fyller 70 år

Hele 57 år i amatøridrettens tjeneste har Arild hittil avtjent! Arild Hannaas
Publisert: mandag 24. januar 2005

57 år i amatøridrettens tjeneste

Arild Hannaas fyller 70 år 26. januar 2005

Arild startet som guttebokser i AIK Lund i 1948 og har siden utført en sammenhengende, trofast og ubetalt tjeneste i klubben og for Norsk Boksing.

Selv om Arild avsluttet sin aktive boksekarriere i relativt ung alder rakk han å få med seg 55 kamper. Han oppnådde å bli Norsk junior og Norsk seniormester, men det er sitt videre arbeide innen boksesporten han har gjort seg mest bemerket.

I AIK Lund har hatt omtrent alle tillitsverv. Formann i årene 1966-68. Styremedlem i mange år. Et verv som han fremdeles innehar.

Arild Hannaas har også vært styremedlem i Norges Bokseforbund i fire år. Dirigent på NBFs ting mange ganger.

Hannaas har den høyest oppnåelige internasjonale dommergraden: AIBA dommer/ kampleder. Han ledet Norges Bokseforbunds dommerkomité i mange år og har hoved- æren for at Norge etter hvert har fått mange habile dommere på internasjonalt nivå. Arild har fremdeles ansvaret for utdanningen av dommere og kampledere i Norge. Få norske dommere, hvis noen, har hatt så mange kamper som Arild. Han har blant annet fungert som dommer både i V. M. og E. M. Han har alltid representert klubben og Norge på en utmerket måte.

På klubbnivå er Arild fremdeles langt fra pensjonsalderen. Han er aktiv trener på klubbens aktivitetsparti to ganger i uka. Selv om alderen nå har satt en stopper for dommerkarrieren blir han å finne på stevnene som speaker eller i juryarbeide.

Arild Hannaas er æresmedlem i Norges Bokseforbund og (selvfølgelig også) i AIK Lund.

AIK Lund takker for innsatsen