Årets boksere sesongen 2012/2013 | Norges bokseforbund

Årets boksere sesongen 2012/2013

Nå som boksesesongen er over har vi kåret Norges beste boksere for den sesongen vi har lagt bak oss. Det er fem utøvere som har levert resultater som er bedre enn alle de andre i de respektive klassene.Championbeltene 2012/2013 går til:
Publisert: mandag 20. mai 2013


Championbelte senior menn:
Glodi Eneste, AIK Lund (Kristiansand)

AIK Lund bokseren Glodi Eneste har hatt et sterkt år med gull i både NM i Bodø og Nordisk Mesterskap i Danmark. Han ble beste bokser under «King of the Ring» i Borås, og han tok også en imponerende sølvmedalje under den internasjonale GeeBee turneringen i Finland.

Championbelte junior menn:
Martin Larsen, Trondhjem BK

Martin Larsen tok gull under både ungdoms-, junior- og senior-NM. Han fikk Forbundspokalen under juniormesterskapet. Larsen fikk sitt internasjonale gjennombrudd når han vant AIBA turneringen; International Young Men's Boxing Tournament i Bosnia, etter å ha stoppet alle sine motstandere før full tid.


Championbelte ungdom menn:
Vegar Tregren, Ulf-an BK (Trondheim)
Vegar tok gull under både ungdoms-, junior- og senior-NM. Han fikk sølv i Nordisk Mesterskap for juniorer, gull og bestemannspremie i Ulf-an Box Open og ikke minst forbundspokalen under årets senior NM.

Championbelte senior kvinner:
Marielle Hansen, Bergen AK

Bergensjenta Marielle Hansen er et av våre sterkeste kort internasjonalt, og soleklar nummer en i 54 kg. Under dette året har Marielle fått en imponerende record med gull i Golden Girl i Borås der hun også for andre gangen ble kåret til turneringens beste bokser «Golden Girl», seirer i Round Robin i Oslo, Nordisk Mester i Danmark og gull i GeeBee turneringen i Finland. Det ble også sølv i Tunisian International Tournament.


Championbelte junior kvinner:
Hanne Ulvund, ROS IL (Røyken og Spikkestad)

Juniormester Hanne Ulvund har slått igjennom internasjonalt i år. Hun har seilet opp som et av medaljehåpene før damenes junior-VM i september. Hanne har bare i år tatt gull, og blitt beste boksere i juniorturneringerne: 5 Girl Box Cup i Tyskland, Nordisk i Danmark og nå senest beste senior under Ulf-an Box Open i Trondheim. Det ble også gull i ACBC-turneringen i Sverige.

 

------------------

Kriteriene for Championbeltene er resultater fra turneringer/mesterskap som vektes (fra topp til bunn) i følgende rekkefølge:

      -OL
      -VM
     -EM
     -Nordisk og AIBA/EUBC-turneringer
     -NM
     -Internasjonale turneringer og landskamper
     -Nasjonale turneringer
     -Enkeltkamper



Gratulerer med Championbeltene

Hilsen
Redaktør Norges Bokseforbund
Frank Robert Walstad