Andreplass for Norge i Oslo - Fam Elgan ble beste boksere | Norges bokseforbund

Andreplass for Norge i Oslo - Fam Elgan ble beste boksere

OPPDATERT LØRDAG 25.11.2014 Det Norske laget måtte se seg slått av Italia med 1-3 i den siste og avgjørende bataljen på Female Round Robin Tournament i Oslo. Norge endte dermed på 2. plass i denne internasjonale turneringen. Finland slo Sverige i kampen om tredje plass med 3-1 i kamper. Italia hadde det sterkeste laget og vant lagkampen rettvist på 6 poeng med Norge tett etter på 4 poeng, Finland 2 poeng og Sverige 0 poeng. Fam Elgan tog tre vinster for det Norske laget etter meget god boksing og belønnedes helt riktig med priset som turneringens beste boksere. Fam Elgan (i rødt) slo svenske Anna Lindqvist 3-0 på fredagen. (Foto: Tore J. Birkeland)
Publisert: lørdag 25. januar 2014

Camilla Johansen og Fam Elgan (FOTO: Phung Costello)




























 

 

 



DAG 3 (lørdag 25.01.2014):

Vi visste på forhand at Camilla Johansen hadde en hard motstander i Italias Valeria Calabrese. Camilla kjempet og slet med at få til sin boksing og hitte frem med sin treffer. Men Calabrese var den bedre bokseren med litt mer teknikk og rutine. For Camilla blev kampen en god erfaring og hun er ikke langt bakom de beste. En god turnering av Camilla som å innlede turneringen med vinster mot Finland og Sverige.

Marielle V Hansen skulle ha møtt Italias 54 kg bokser Diletta Cipollone med då hun skadet handen gikk Marielle opp en vektklasse og møtte Marzia Davide i 57 kg. Davide er en av Italias mest rutinerte boksere og det var en tuff utmaning for Marielle at anta kampen. Marielle har imponert i hele turneringa og var veldig næra at slå Davide. Det ble tap 2-1 i en veldig taktisk og spennende kamp der Marielle satte mange fine slag til kroppen. Turneringen var litt av en comeback til boksinga for Marielle som ikke bokset siden mars forre året. Det var herlig å se henne tilbake i boksingsringen.

Evjen Britt Janne Mardal gikk opp en vektklasse fra 57 til 60 kg og møtte Italias Alessia Mesiano. Det ble en kamp der Mardal hamnede steget etter Mesiano og blev tvungen at jaga henne. Britt Janne gjør en godkjent innsatts men taper kampen med 3-0. Britt Janne trenger litt mer eksplosivitet og mer internasjonal erfaring, denne turnering var veldig nyttig og utviklende for henne.

Fam Elgan avsluttede turneringa med å ta sin tredje raka seier etter veldig fin boksing. Hun beseirede Annunziata Patti med 3-0 og utjemne dermed lagkampen til 1-3 vilket også blev slutresultatet. Fam boksede med god teknikk og veldig snabba slagseirer men fikk se opp for Pattis svinger som hele tiden kom som svar. Men med god blikk og god fotarbeid så nådde svingene sellen frem. Fam fikk pris som turneringens beste boksere og tog dermed hjem samme pris for andre turneringa på rad. Hun fikk samme pris på den internasjonale dam turneringa i Tunisia i sluttet på forre året. God jobb Fam.

Erik Bredler
Sportsjef Bokseforbundet


Plassering

Nasjon

Poeng

1

ITALIA

6

2

NORGE

4

3

FINLAND

2

4

SVERIGE

0












(Vinst i lagkampen gir 2 poeng, uavgjort 1 poeng og tap 0 poeng).


DAG 2 (fredag 24.01.2014):

Camilla Johansen fra Raufoss å innlede kampen mot Sverige med at beseire Norah Guzlander i 51 kg klassen. Camilla fortsetter at rada opp seirer og får mer og mer rutine og sikkerhet i sin boksing. Guzlander forserte kampen igjennom men kunde ikke utmana om seier. Vinst med 3-0 til Camilla og 1-0 til Norge. Italias rutinerte Valeria Calabrese venter i lørdagens kamp og har liksom Camilla to seirer i turneringa.

I 54 kg økede Marielle V Hansen på ledningen til 2-0. Marielle møtte sin klubbkamerat fra Bergen AK Veronika Losvik som har tatt en plass i det Svenske laget etter et atterbud fra en av de svenske jentene. Marielle var og er en klasse bedre men det var en god kamp mellom to gode boksere. Italias 54 kg bokser Diletta Cipollone skadet handen i kampen mot Finland og må avbryte turneringen. Marielle går derfor opp en vektklasse og møter Marzia Davide i 57. Davide er en av Italias mest rutinerte boksere med 7 gull på de Italienske mesterskapene og har liksom Marielle to rake vinster i turneringa.

Kveldens tredje bergenjenta, Britt Janne Mardal i 57 kg, skulle ha "revansje" på Sveriges Linnea Strandell fra tapet i Nordisk Mesterskap forrige året. Men Strandell var fortfarende litt for god og evjen om Britt Janne gjorde en bedre kamp en sist tapte vi med 3-0 og Sverige kvitterte til 2-1. I lørdagens kamp mot Italia går Britt Janne opp en vektklasse og møter Alessia Mesiano i 60 kg. Mesiano har en vinst og en tap hitils i turneringa. 

I den siste kampen fikk publikken meget god underholdning. Fam Elgan, som bokses for Stockholmsklubben BK Örnen, avgjorde kampen mot Sverige gjennom at beseire Anna Lindqvist med 3-0 og dermed å gi Norge seieren med 3-1 i kamper. Elgan klasset Lindqvist ut i de to første rundene med suveren teknikk og sidesteps blandede med korte angrep då og då. Men Svensken kjemte seg tilbake i kampen i runde tre og fyre men var ikke i nærheten at kunne utmane om seier. I morgen dagens finalekamp mot Italia venter en annen sterk jente. Annunziata Patti er mer fysisk en de andre damene fra italia og har en tap og en seier i turneringa.

Plassering

Nasjon

Poeng

1

NORGE

4

1

ITALIA

4

2

SVERIGE

0

2

FINLAND

0







 

 

 

(Vinst i lagkampen gir 2 poeng, uavgjort 1 poeng og tap 0 poeng).


RESULTATER:

---------------------------------------------------


VINNERENE ER I UTHEVET SKRIFT:

Resultat Torsdag 23. januar kl. 18.00
SVERIGE vs ITALIA 1-4
51 kg: Norah Guzlander, SWE - Valeria Calabrese, ITA 0-3
54 kg: Veronika Losvik, SWE - Diletta Cipollone, ITA 0-3
57 kg: Linnea Strandell, SWE - Marzia Davide, ITA 0-3
60 kg: Sagal Adan, SWE - Alessia Mesiano, ITA 0-3
64 kg: Anna Lindqvist, SWE - Annunziata Patti, ITA 3-0

NORGE
vs FINLAND 3-1
51 kg Camilla Johansen, NOR - Lise Sandebjer, FIN 3-0
54 kg Marielle V Hansen, NOR - Marjut Lausti, FIN 3-0
57 kg Britt Janne Mardal, NOR - Cecilia Nilsson, FIN 0-3
64 kg Fam Elgan, NOR - Annukka Volotinen, FIN 3-0

-------------------------------------------------

Resultat Fredag 24. januar kl. 18.00
FINLAND vs ITALIA 2-3
51 kg: Lise Sandebjer, FIN - Valeria Calabrese, ITA TKO-I 3runde

54 kg: Marjut Lausti, FIN - Diletta Cipollone, ITA 2-1

57 kg: Cecilia Nilsson, FIN - Marzia Davide, ITA 0-3

60 kg: Mira Potkonen, FIN - Alessia Mesiano, ITA 3-0

64 kg: Annukka Volotinen, FIN - Annunziata Patti, ITA 0-3

 

NORGE vs SVERIGE 3-1

51 kg Camilla Johansen, NOR - Norah Guzlander, SWE 3-0

54 kg Marielle V Hansen, NOR - Veronika Losvik, SWE 3-0

57 kg Britt Janne Mardal, NOR - Linnea Strandell, SWE 0-3

64 kg Fam Elgan, NOR - Anna Lindqvist, SWE 3-0


-------------------------------------------------

Lørdag 25 januar kl. 15.00
SVERIGE vs FINLAND    1-3
51 kg: Norah Guzlander, SWE - Lise Sandebjer, FIN    0-3
57 kg: Linnea Strandell, SWE - Cecilia Nilsson, FIN      3-0
60 kg: Sagal Adan, SWE - Mira Potkonen, FIN              0-3
64 kg: Anna Lindqvist, SWE - Annukka Volotinen, FIN  0-3

 

NORGE vs ITALIA    1-3

51 kg Camilla Johansen, NOR - Valeria Calabrese, ITA  0-3

57 kg Marielle V Hansen, NOR -  Marzia Davide, ITA      0-2

60 kg Britt Janne Mardal, NOR - Alessia Mesiano, ITA    0-3

64 kg Fam Elgan, NOR - Annunziata Patti, ITA               3-0

 


---------------------------------------------------
DAG 1 (fredag 23.01.2014):
Raufossjenta Camilla Johansen møtte Lise Sandebjer som bokses for det finske teamet men kommer fra Sverige. De to møttes for to uker seden i finalen på Golden Girl championships og evjen denne gang vant Camilla. Det var hennes bedre fotarbeid og presisjon i slagen som var det avgjørende, men det blir veldig gode kamper nær de to møts. I morgen møter Camilla Norah Guzlander fra Sverige som tapte mot Italias dyktige Valeria Calabrese.

I 54 kg gjorde Marielle Hansen fra Bergen litt av en comeback, Det var første boksekampen siden mars forre året med det merketes ikke noe av. I kampen mot Marjut Lausti satte hun tydelige treffer mot både hoved og kropp direkte i den første runden. Marielle viste opp hele sin repertoar av tekniske finesser og kunde å vinne kampen komfortabelt. Men heder åt finsken som kjemte hard gjennom hele kampen. I morgen møter Marielle sin klubbkamerat Veronika Losvik som har tatt en platts i det Svenske laget siden Juliana Søderstrøm tvingas gi atterbud. Veronika tapte mot Italias Diletta Cipollone i dagens kamper men fikk med seg god erfaring.

Britt Janne Mardal fikk god motstand fra Cecilia Nilsson i 57 kg. Finsken er sterk med en god kondisjon. Britt Janne forsøkte å halle avstand og bokse sin litt mer tekniske boksing men blev treffet litt for ofte av finskens kroker for at kunne utmane om seier. En god sist runde av Mardal. I morgen stills Britt Janne mot Sveriges rutinerte Linnea Strandell som tapte mot Italias Marzia Davide etter en hard kamp.

Fam Elgan avsluttede dagens kamper med en sikker seier mot finsken Annukka Volotinen. Fam vant alle runder men var litt spend i innledningen av kampen. Men ner hun slappte av og hittede rytmen i de to siste runderne kom det frem meget god boksing. Fam møter sveriges tuffing Anna Lindqvist som vant en jevn og hard kamp mot Italias Annunziata Patti.

---------------------------------------------------


Møt opp for å heie frem de norske deltagerne lørdag kl 15:00 på Oslo Bokseklubbs lokaler: Jordalgata 12 (ved Jordal Amfi).



I 51 kg har vi Camilla Johansen fra Raufoss som nylig tog gull i Golden Girl Championship og er både norsk og nordisk mestere. Camilla har hatt en meget sterk utviklingskurve siste året.

I 54 kg kommer Marielle V Hansen som fore måneden blev verdensmestere i kickboxings-VM men nå satser fullt ut på boksingen. Marielle bokses for Bergen AK og er flerfoldig norsk og nordisk mestere og fightedes om en plass til OL i London.

Britt Janne Mardal
fra Bergen AK er norsk mester og stiller i 57 kg. Britt Janne viser på en oppgående formkurve og fikk priset som beste tekniker på Golden Girl Championships forre uken.

Tyver må vi gi atterbud på Ingrid Egner i 60 kg etter en fotskade. Ingrid har bokset i landslaget i mer en ti år og har en meget god rutine og merittliste. Vi kommer ikke at sette in noen annen dame i 60 kg.


I 64 kg klassen stiller Fam Elgan blev beste boksere på en internasjonal turnering i Tunisia i sluttet på fore året og viser på god form. Hun er nordisk mestere og satser knallhard på sin boksing fra Sverige i Stockholmsklubben BK Örnen.

Turneringen er en del av satsingen mot OL i Rio 2016 og oppkjøring for 2014 der damene har både EM og VM. Kampene er en god test for våre damer for kommende mesterskap.

--------------------------------------


Team Norway
51 kg Camilla Johansen
54 kg Marielle V Hansen
57 kg Britt Janne Mardal
64 kg Fam Elgan
Coach: Erik Bredler, Max Mankowitz, Erik Dahlèn og Hjalmar Styve

Team Sweden

51 kg: Norah Guzlander

54 kg: Veronika Losvik (NOR)

57 kg: Linnea Strandell

60 kg: Sagal Adan

64 kg: Anna Lindqvist

Coach: Peter Kärrlander og Diabate "Dallas" Dialy-Mory

 

 

Team Italy

51 kg: Valeria Calabrese

54 kg: Diletta Cipollone
57 kg: Marzia Davide
60 kg: Alessia Mesiano
64 kg: Annunziata Patti

Coach: Laura Tosti og Umberto Di Felice

 

 

Team Finland

51 kg: Lise Sandebjer (SWE)

54 kg: Marjut Lausti

57 kg: Cecilia Nilsson

60 kg: Mira Potkonen

64 kg: Annukka Volotinen

Coach: Miika Forsström og Petri Eriksson

 

 

Dommere
SWE: Mika Moisio
FIN: Paavo Øllikainen
ITA: Paola Falorni

NOR: Connie Aas, Klaus Barksten, Sigmund Aagaard, Steinar Småland

Supervisor: Odd Inge Misund

Doctor: Finn Reiestad


 

Idrettshelsing

Erik Bredler, sportsjef