Andreas Evensen bokser i kveld | Norges bokseforbund

Andreas Evensen bokser i kveld

Andreas Evensen møter Julio Buitrago fra Nicaragua i Nordic Fight Night i Brøndbyhallen i København. Det er Evensens første virkelig store kamp etter tapet i VM-kampen mot skotten Ricky Burns for to år siden. Fjærvekt-bokseren har gått 17 kamper, 14 er vunnet, to er tapt og én er endt uavgjort. Kampen vises direkte på Viasat 4 ca. 21.10, studiosendingen starter 20.30. Senere på kvelden vises Rudy Markussens kamp mot Brian Magee og Vitali Klitschko mot Derek Chisora på Viasat Sport.
Publisert: lørdag 18. februar 2012

Andreas Evensens motstander Julio Buitrago står med 11 seirer og like mange tap som profesjonell. Han er en typisk sør-amerikansk bokser med en rutine og innstilling som garantert vil gi Evensen tøff motstand. Kampen er estimert til ti runder.

- Flere vil nok stille spørsmålstegn ved Buitragos rekordliste, men man skal ikke se seg helt blind på tallene. Han har tapt åtte av elleve kamper på poeng, og har både rutinen og tøffheten Andreas Evensen trenger å møte akkurat nå. Man må huske at Evensen kun har to kamper etter VM-oppgjøret mot Burns for to år siden, og har falt litt i kurs. I Buitrago får han utfordringer nok, og dersom han slår til og vinner på en overbevisende måte vil han ta store steg umiddelbart. Slik fungerer det i proffboksing, sier Viasats boksekommentator Kyrre Merg.

Rudy Markussens WBA interim-tittel på spill

Senere på kvelden viser Viasat Sport flere storkamper fra Nordic Fight Night. Kampen mellom danske Rudy Markussen og nord-irske Brian Magee er et av høydepunktene. Rudy Markussen er både fysisk meget sterk og en svært teknisk bokser som er flink til å tilpasse seg motstanderen. På grunn av slagkraften kalles han en "one punch knock out"-bokser, noe som gjør Markussen til en fryktet motstander ikke bare i Europa, men også i resten av verden. Vinner Markussen rykker han opp i posisjon til å gå om VM-tittelen. Motstander Brian Magee er på sin side er en knalltøff og rutinert bokser fra Nord-Irland. Han har en svært god amatørkarriere bak seg og deltok blant annet i OL i Atlantai 1996. Magee er kjent for å jobbe hardt og ødelegge stilen til motstanderen ved hjelp av hardt press, men han har også vært i kanvasen noen ganger. Den beste muligheten for Rudy Markussen er å vinne på knockout, og da helst før i sjette runde. Markussen har hjemmebanefordel og vil merke støtten fra publikum. Brian Magee knuste Mads Larsen sist gang han bokset i Danmark, og kommer derfor med en god følelse.

Vitali Klitschko setter WBC-beltet på spill mot Derek Chisora

Vitali Klitschko er den eldste av Klitschko-brødrene og han nærmer seg 41 år. Likevel viser han ingen tegn på aldring i ringen. Han har ikke hatt store problemer med å forsvare WBC beltet så langt. I de siste kampene har han enkelt eliminert rutinerte boksere som Adamek, Solis og Briggs. Sistnevnte fikk brutal medfart i ringen og ble senere innlagt på sykehus. Derek Chisora er en knalltøff fighter som nær vippet Robert Helenius av pinnen i Hartwall Arena i Helsinki i høst. Han skal ikke undervurderes og kommer til Munchen med seier i blikket.

Sendeplan:

Viasat 4

20:30 Studio

21:10 Andreas Evensen mot Julio Buitrago direkte.

Viasat Sport

22:15 Brian Magee mot Rudy Markussen direkte.

23:05 Vitali Klitschko mot Derek Chisora direkte.

00:10 Nicolai Firtha mot Johnathon Banks opptak.

01:05 Neste program

Kommentatorer er Kyrre Merg og Thomas Hansvoll. I studio sitter Christian Ramberg og Roar Petajamaa.