AIK Lund i Viking Box Cup 2009, Danmark | Norges bokseforbund

AIK Lund i Viking Box Cup 2009, Danmark

AIK Lund deltok med seks boksere i årets Viking Box Cup 2009. Det deltok boksere fra Norge, Sverige, England og Danmark. Totalt ble det bokset 76 kamper i løpet av lørdag og søndag. En meget grei turnering med generelt god dømming. Alf Håberg og John Le Page AIK Lund, deltok som dommere. Turneringen ble bokset i tråd med de nye, internasjonale reglene som trådte i kraft den 1. Januar i år. Turneringen ble en suksess for Klubbens boksere, som erobret 3 gull og 2 sølv. Det ble seiere i 6 av 10 kamper. Even Østmark klinte til og senket Christoffer Haaks i første runde
Publisert: mandag 12. januar 2009

Ahdan Kaiharov
(14 år) som var påmeldt i klassen: Ungdom 57, Veide inn på 58 kilo og måtte opp i 60 kilos klassen. Det betydde ikke så mye for unggutten som vant 16-1 over Rasmus Hansen, Køge BK. Direktefinale og dermed Gull.

60 kilo Junior C: Niklas Stokkeland vant sin første kamp over Mikael White, Hobro AK. I finalen ble det imidlertid tap 2-19 mot Helal Fody, Boxing team, DK. Sølv til Niklas.

75 kilo, junior C: Reidar Dalane Pedersen erobret gull etter to flotte kamper. I første kamp ble det seier i 3. Runde over Mohammed Bakar, Sparta Ålborg. I finalen ble det seier 19-12 over Scott Broion, Midland, England.

81 kilo, senior C: Helge Rasmussen åpnet godt og ledet etter 1. runde mot Orue Turkogen, Køge BK, men kom på hela i 2. Runde og måtte gi opp kampen.

91 kilo, senior C: Even Østmark erobret sølv. I første kamp ble det seier i 1. Runde over Christoffer Haaks, Randers AC. I finalen mot Niclas Boy Bosser var det nære på. Even tapte 2 poeng etter å ha fått en berettiget advarsel for urene slag. Dermed ble poengstillingen uavgjort og da får den som ikke har advarsel tilkjent seieren.

69 kilo dame, junior B: Sara Halvorsen Olsen bokset meget godt, men tapte hele 18-2 for Lizet Nilsen, Århus ABK.

Sara fikk imidlertid tilbud om å bokse i vekta over mot ei jente som ikke hadde fått motstander. Sara takket ja til tilbudet.

75 kilo, damer junior C. Sara Halvorsen Olsen vant 15-4 over Shaghanegh Astrakari, Sparta, Ålborg. Gull til Sara.