AIBA Tournoi International de la Boxe Feminia Tunis 2013 | Norges bokseforbund

AIBA Tournoi International de la Boxe Feminia Tunis 2013

Turneringen er ferdig bokset og våre 2 finalister har fått sine medaljer, og Fam Elgan ble kåret til turneringens beste bokser
Publisert: tirsdag 10. desember 2013

Som på dag en var Camilla Johansen «først ut» og var på jakt etter revansje fra fredagens tap mot Mariem Homrani fra Tunisia. De 2 første runde var så jevne og kunne gått begge veier men med en motstander fra hjemme nasjonen vet man av erfaring at disse da oftest går i favør av hjemme bokseren. Fra og med runde 3 kommer Camilla bedre til når hun dobler opp jabben og kommer til med kryssen. Det er det en fryd å se en bokser som til de grader figther seg inn i kampen, og avslutter med å ta de 2 siste rundene. Mens sekretariatet regner over dommerskjemaene er det såpass stille og vi håper på en norsk seier men dessverre det blir tap 2-1 for Camilla.

 

I finalen i 60 kg står Fam Elgan ovenfor en rutinert motstander fra Algerie som kommer som en kule i starten av første runden, og setter Fam på store prøvelser gjennom de to første minuttene! Etter runde nummer 2 har kampen snudd seg til klar fordel for Elgan som gjennom resten av kampen viser hvilken teknisk god bokser hun er, og hun «revansjerer» fjoråret når hun fikk sølvmedalje. Hun totalt utbokser kveldens motstander Mehrzi Manel, og sikrer seg gull i årets turnering.

 

Senere på kvelden ble Fam Elgan blir tildelt premien som turneringens beste bokser!


mvh

Erik Nilsen