AIBA-dommere godkjent for 4 nye år | Norges bokseforbund

AIBA-dommere godkjent for 4 nye år

Norge hadde 4 internasjonale dommere som holdt på "å gå ut på dato". Sigmund Aagaard, Steinar Smaaland, Jan Myhre og Klaus Bareksten hadde sin siste test i det svenske mesterskapet i Boden for 4 år siden, og holdt således på å gå ut på dato. Dommerkomiteen v/ Odd Inge Misund i spissen grep fatt i problemet, og fikk til ett samarbeid med Sverige da en rekke av de svenske dommerne var i samme situasjon.
Publisert: mandag 10. desember 2012

En Aiba-dommer må gjennom en re-test med godkjente internasjonale sensorer fra AIBA hvert 4. år!

 

Løsningen ble at 2 AIBA-sensorer skulle stille i SM for junior og ungdom som gikk av stabelen i Gøteborg helgen 7 - 9. Desember. Sensorene fra AIBA var Pat McCrory fra Irland og Rene Just fra Slovakia. Dommeransvarlig fra Sverige var Dorian Butar, som forøvrig nylig fikk æren av å være dommer i de Olympiske leker i London.


Det var 4 spente dommere som møttes på hotellet for å ha studiesirkel på torsdag kveld. Fredagen startet med en omfattende teoretisk prøve på 100 spørsmål.
Sensorene holdt så et seminar på ca. 2 timer om de nye AIBA-reglene som vil tre i kraft i løpet av 2013, hvor man skal tilnærme seg den nye Proff-ligaen i AIBA i forhold til dømming. Dette vil vi informere om senere.

Deretter skulle alle fungere som dommere og kampledere under hele mesterskapet med AIBA-sensorene som observatører. Det var snaue 100 innveide boksere. Det ble bokset i en iskald gymsal på Vårvindens fritidsgård i utkanten av Gøteborg. Vi satt faktisk med ytterklærne på og dømte. Vi dømte ca. 8-10 kamper i ringen og rundt 35 kamper nede. Boksingen var av meget blandet kvalitet. Fra det helt brilliante til nærmest slagsmål. På forhånd hadde vi fått beskjed om at vi som kampledere ikke skulle stykke opp kampene ved å påtale mindre forseelser, men la bokserne holde på. Litt lave hoder, løse innside slag o.l. skulle man la gå, bare de ikke var farlige. Det ble en jobbig helg med mange kamper. Når søndagen kom og finalene var godt i gang fikk vi bekreftelse på at vi hadde gjort en bra jobb, prøven var bestått og vi var godkjente som internasjonale dommere i nye 4 år. Da kunne vi senke skuldrene, dømme de siste kampene, ta farvel med våre svenske og internasjonale kolleger og vende nesen hjemover til Norge.mvh
Klaus Bareksten

 

Fra Venstre: Pat McCrory ,Klaus Bareksten, Jan Myhre, Steinar Smaaland, Sigmund Aagaard, Dørian Butar og Rene Just.