5 NYE KRETSKAMPLEDERE PÅ GANG | Norges bokseforbund

5 NYE KRETSKAMPLEDERE PÅ GANG

Dommerkomiteen arrangerte kretskamplederkurs under Drammen bokseklubbs nasjonale stevne 9. mai.
Publisert: søndag 10. mai 2015


5 spente kursdeltagere møtte opp kl. 0900 for å gjennomføre teoridelen. Kai Tverberg stilte kostnadsfritt undervisningslokale til disposisjon. Kursdeltager og dataguru Bjørn Askedalen bidro med PC og fremviser, som gjorde tekniske delen for kursleder og sensor Klaus Bareksten enkel.


Kursdeltagerne var Bjørn Askedalen og Per Chr. Hestenes fra TK, Ove Sweder fra Drammen, Ole Kjær fra Askim og Steinar Solberg fra Vestby.


Etter teoridelen og den teoretiske prøven var det klart for praksis. Normalt ved disse kursene har man fått inn lokale boksere som går sparrekamper, og får beskjed om å legge inn forskjellige momenter som å holde, lavt hode, slå med innside osv.

 

Ved dette kurset så var det rett ut i virkeligheten, i og med at det var kun kursdeltagerne som fungerte som kampledere. Klaus Bareksten, Oddvar Nilsen mfl. fulgte stevnet fra poengdommerplass. Kurs deltagerne fikk en fin stigning, ved å begynne å gå merkekamper, så diplom, og så ordinære kamper i alle vektklasser.

 

Stevnet inneholdt totalt 19 kamper, og flere av de ordinære kampene var ikke direkte enkle. Kursdeltagerne ble satt på prøve, og de løste oppgavene helt eksemplarisk. Nå kan de fortsette å gå i ringen på stevner fremover, og Bjørn og Per Christian skulle rett til Pors og diplomserien dagen etter.

 

Bokse Norge har fått 5 nye kampledere, og behovet for dommere fremover øker.

 

Gratulerer alle sammen.