3 sterke bokseseire i Polen | Norges bokseforbund

3 sterke bokseseire i Polen

Otto Tangstad, Geir Vestvik, Glodi Eneste, Alexander Jacobsen og Andrei Gmitruk Torsdag 18. Oktober var det igjen duket for et nytt stevne i Polen. Det var et kombinert stevne der det var 3 amatørkamper, 1 K1-kamp, 3 proffkamper og en kickbokser kamp. Vår landslagstrener, Andrei Gmitruk, stod ansvarlig for et meget stilfullt og flott arrangement
Publisert: tirsdag 23. oktober 2007

Først ut av våre var Aleksander Jakobsen. Han møtte den teknisk gode Kryzsztof Cierszko. Aleksander slet litt i starten med å finne riktig avstand. Etter hvert tak i kampen. Cierszsko var ved et par anledninger tydelig rystet. Kampen stod hele tiden og vippet da polakken stadig plukket poeng fra avstand. Aleksander var tydelig fysisk sterkere enn sin motstander, og forsøkte mot slutten å ”fange” den bevegelige polakken. Etter kampen ble de begge utnevnt som vinnere. Altså uavgjort. Det må vi si oss fornøyde med på bortebane..

Deretter var det Glodi Eneste sin tur. Han møtte den godt skolerte Norbert Dabrowski fra Warszawa. Han hadde god rutine med over 100 kamper bak seg. Glodi tok tidlig føringen med sin høyre. Glodi bokset kontrollert og irriterte motstanderen med sin uortodokse stil. I slutten av 3. Runde traff Glodi med en direkte venstre kryss. Polakken ble tydelig rystet og dommeren begynte å telle idet gongongen gikk, ”saved by the bell”. Siste runde ble det mye holding av polakken, som var tydelig kjørt. Etter at han brøt de begge i kanvasen ved et par anledninger var runden over. Seieren til Glodi var aldri truet. Han holdt seg disiplinert og gjorde et godt stykke arbeid.

Til slutt var det Otto Tangstad sin tur. Han hadde ikke bokset siden han ble norsk mester og kongepokalvinner i mars. Han møtte også en meget rutinert bokser. Maciej Sulecki. Han var polsk mester av året for boksere på 19 og 20 år. Otto tok føringen fra første slag. Han styrte hele kampen med sin ”kanon” venstre. Han skar av ringen og levnet ikke polakken en sjanse. Men motstanderen var rutinert og beveget seg godt. Dessuten var han veldig god til å ødelegge avstanden for otto når han kom inn i kroppen på han. Det var uansett Otto som styrte kampen fra første minutt. Flott boksing.

Ellers må jeg si at vi hadde en kjempefin tur til Polen. Det er en ypperlig mulighet vi har i samarbeid med Andrei, for å kunne matche våre boksere med internasjonal motstand. Det var også en flott opplevelse å få være med på et slikt kombinasjonsstevne, der det er litt mer show og sirkus enn det vi er vant med.

Geir Vestvik