2 gull i Boxam BOXAM Ungdom/Junior 2021 | Norges bokseforbund

2 gull i Boxam BOXAM Ungdom/Junior 2021

Publisert: lørdag 27. november 2021

Norge endte opp med to gull; Dennis Bøe Dahl vinner i 80kg junior og Julie Enge fra Vestby IL Boksing vinner i 57kg ungdom. Adam Arsaev sikrer Norge en bronsemedalje etter seier 5-0 i kvartfinalen mot Italia.


RESULTATER:
-------------------

57kg finale: Julie Enge, NOR - Adanay Fernandez, SPA +RSC2
Julie Enge fra Vestby IL Boksing tok dag gull i Boxam tournament i Spania. Hun møtte den spanske mesteren i ungdom 57kg og tok kommando allerede fra start. Julie fikk inn flere gode treffere og i den andre runden treffer hun gang på gang med sin harde og presise høyre. Tre tellinger og stopp i andre runde er sterkt!

Julie har på kort tid vunnet Silesian cup i Polen, Hancock i Danmark, rekruttmesterskapet i Trondheim og nå altså Boxam i Spania. En god start på sesongen for en av Norges mest lovende boksere.

-------------------
71kg kvartfinale: Sam Moravati, FIN - Ahmed Shidokaev, NOR +RSC1
Først ute var Vikingbokseren Ahmed Shidokaev (71kg), han møtte finske Sam Moravati som blant annet nylig gjorde en god figur i EM hvor han til slutt røyk for Ukraina. Sam ble for sterk i denne kampen og den ble dessverre stoppet allerede i første runde. Tellingene kommer litt vel fort her nede og kampen hadde nok fortsatt her hjemme. Ahmed er absolutt med i kampen og det var en tydelig frustrert Shidokaev som ikke fikk lov til å fortsette etter to tellinger.

-----------------

75kg semifinale: Antonio Segura, SPA - Adam Arsaev, NOR 3-2
Adam Arsaev
(75kg) fra AIK-Lund som vant sin kvartfinale 5-0 mot italiensk motstand tirsdag møtte i går hjemmehåpet Antonio Segura. Adam vinner klart første runde og slår også på motstanderen en telling. Dessverre endrer kampen karakter fra og med den andre runden og det blir to tøffe runder for Arsaev. Det er jevnt hele veien, men spanjolen klarer å krige nordmannen ut av stilen. I den siste runden kommer det i tillegg to tellinger, kanskje litt rask på labben her også dommeren ved ett av tilfellen. Men telling blir det og når dommerstemmene telles opp til slutt viser det to til Norge og tre til Spania. Dermed røyk begge våre gutter ut av leken i går.

75kg kvartfinale: Adam Arsaev, NOR - Adriano Londei, ITA 5-0
Adam Arsaev fra AIK-Lund var som eneste nordmann i aksjon under første dag av Boxam Torneo Internacional. Og hvilken start det ble for den norske troppen. Adam vinner en overlegen seier hvor to av rundene ble dømt til 10-8 av to dommere. Italienske Adriano Londei ble to nummer for liten for den nybakte norgesmesteren og Adam bokser igjen på torsdag.

-----------------

80kg finale: Dennis Bøe Dahl, NOR - Atacayte Alonso Santana, SPA 3-2
Dennis Bøe Dahl fra Bokseklubben av 1930 vant gull i Boxam tournament i Spania. Han møtte spanjolen Atacayte Alonso Santana i finalen i 80kg`s klassen. Det ble en jevn og tett batalje der begge boksere måtte ta tellinger i løpet av kampen. Dennis fikk en telling mens hans spanske motstander måtte ta to stående tellinger.

Til slutt var det trønderen Dennis som kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet denne tette og spennende kampen 3-2.

Gratulerer til Dennis, B-30 og Norge med seieren!
-----------------

92+kg finale: Arthur Aragon, SPA - Muslim Yusopov, NOR 5-0
I finalen i 92+ trakk dessverre Muslim Yusupov det korteste strået denne gangen. Muslim blir litt passiv og avventende og dermed kan Arthur Aragon fra Spania innkassere en grei seier denne gang.

-----------------

Det norske laget:

Ungdom:
57kg - Julie Enge, Vestby IL

Junior:
71kg - Ahmed Shidokaev, Viking bokseklubb
75kg - Adam Arsaev, AIK Lund
80kg - Dennis Bøe Dahl, Bokseklubben av 1930
92kg - Muslim Yusupov, Jessheim Bokseklubb

Sunniva Hofstad, B-30, fikk dessverre ikke motstander.

Ledere:
Kenneth Øvald, Pors
Kofi Gyimah, B-30


FOTO: Margit Kincses