Geir Dahlen var dommer under OL 2024 i Paris | Norges bokseforbund

Geir Dahlen var dommer under OL 2024 i Paris

Publisert: mandag 12. august 2024

FOTO: Faksimile fra sendingene på www.play.max.no (fra første kamp. 28. juli 2024)
--------------------

Nå er tiden kommet for å hedre norsk boksing sin 3. offisielle deltager under OL 2024; boksedommer Geir Dahlen.

Norges beste boksedommer Geir Dahlen var NBF sin joker under de Olympiske lekene 2024 i Paris. Han ble tatt ut i god tid før mesterskapet, men i henhold til IOC prosedyren så kunne vi ikke si noen om Geir sin deltagelse verken før eller under mesterskapet, men alle så jo at han duket opp på LIVE sendingene støtt og stadig.

Hvordan kvalifiserte han seg til OL?
Han dømte Pan America Games i Santiago Chile i oktober som var kvalifiseringsturnering for Amerika. Her dømte han til sammen 41 kamper fordelt på 6 kampleder og 35 poengdommer. Han dømte så under den første Verdensturneringen i Busto Arsizio i Italia i mars, og er dømte han hele 51 kamper fordelt på 8 som kampleder og 43 som poengdommer.

Han imponerte med sin dømming og ble dermed tatt ut til Paris-OL, og her så dømte han hele 33 kamper fordelt på 3 som kampleder og 30 som poengdommer. Under OL var det 40 dommere som var tatt ut. Prosentvis flere dommere fra Europa enn fra de andre kontinentene, samtidig som det var mange flere europeiske boksere. Dette førte til at de europeiske dommerne dømte noen færre kamper enn dommere fra andre kontinenter.

Under alle turneringen så havnet han på «Green Zone» når vi kom til semifinaler og finaler. Det vil si at han var blant de som får dømme videre til semifinaler og finaler. Han dømte til og med finalene under alle turneringene, og hadde ingen sanksjoner i noen av turneringene. (Sanksjon er når en dommer må stå over et turnerings-arrangement. Under innledende kamper så blir en dommer avsatt for resten av turneringen etter den 3. sanksjonen, mens man i semifinaler og finaler blir avsatt etter den 2. sanksjonen).

En drøm gikk i oppfyllelse
Geir sier at dette var en drøm som gikk i oppfyllelse. Han ble dommer i 1998, og så internasjonal dommer i 2005 og fullblods 3-stjerners sommer i 2010. Han har en lang CV over mesterskap, med dømming i ulike leker, tidligere OL-kvalifikasjoner og store internasjonale turneringer.

Han fortsetter med å si at høydepunktet så langt i karrieren, som ga han en den virkelige gode og spesiell følelsen var når han entret ringen for første gang både som poengdommer og kampleder under OL-2024.


Hele den norske boksefamilien er stolt av hva Geir har fått til. Han er et forbilde for alle boksere, ledere og funksjonerer med sin stå-på-vilje, gode holdninger, ærlighet og fantastiske egenskaper som dommer.

Takk Geir, vi er stolt av deg

Hilsen
Boksenorge