Ungdomslandslaget på International Richards Tamulis Tournament i Litauen | Norges bokseforbund

Ungdomslandslaget på International Richards Tamulis Tournament i Litauen

Ungdomslandslaget deltok på International Richards Tamulis Tournament i Litauen 11-15 august. Turneringen var en test foran ungdoms VM som går i St. Petersburg 02-13 september.
Publisert: søndag 16. august 2015

Trenerne som var på plass var Jørn Johnson og Benn Kaasa, og de rapporterer dette fra turneringen:

Thord Espolin Johnson var først ut i 63 kg mot Jones Connah fra Wales. Kampen var helt jevn og Thord var helt på høyden både fysisk og bokseteknisk men han taper 3-0. Han mangler litt rutine for å få marginene på sin side.

Thomas Williams 66 kg trakk direkte finale mot Daniel Levin fra Israel. Thomas viste frem topp innsats og tøffhet men ble et nummer for liten mot den fysiske sterkere og mer rutinerte israelitten og tapte 3-0.

Emil Kaasa i 70 kg møtte Chiko Korica fra Israel og dette ble en jevn kamp som han taper 2-1 og denne kunne vi gjerne vunnet. Emil er både fysisk og bokseteknisk jevnbyrdig med resten av bokserne i denne klassen.

Shamsudin Shamilov i 80 kg semifinale mot William Gustavson fra Sverige. Dette ble en jevn kamp mellom to kjente boksere der Shamsudin trakk det lengste strået og vant 3-0. Shamsudin gikk så inn i finalen mot Krenar Aliu fra Finland, og bokset en god første runde som han vant med liten margin. Men utover i den andre runden begynte han å bli sliten og finnen tok litt over. Den 3 runden ble jevn og rotete som Shamsudin taper greit. Han taper så finalekampen 2-1.