Turbulens vedrørende proffboksing | Norges bokseforbund

Turbulens vedrørende proffboksing

Den siste tiden har det vært mye frem og tilbake i media vedrørende Cecilia Brækhus sin avskjed med amatørboksingen (hun blir pr. definisjon ikke proffbokser før hun har bokset sin første proffkamp). Det har vært mange meninger om denne saken og jeg har mottatt mange reaksjoner fra bokseinterreserte. Her er mine: - Jeg er helt sikker på at når Cecilia sier hun er skadet, så er hun det. Om hun er godt nok trent og motivert til å delta i VM er en annen sak som bare hun vet, men jeg må ta hennes ord på at hvis kroppen og formen hadde vært på topp så hadde hun deltatt.- Det finnes ingen lover. regler eller kontrakt som sier at Cecilia ikke kan bli proffesjonell. Det etiske med at hun har fått mye støtte til trening og konkurranser fra NBF for så og forlate amatørboksingen er kanskje en liten ripe i lakken, men ærlig talt ikke noen stor sak. Analogien til fotball er er den berømte Bosman-dommen; har du ikke kontrakt så kan du forlate klubben din på timen (jfr. arbeidslivet forøvrig).- Det er nyttesløst å true proffboksingen ut av Norge, da de to leirene er avhengige av hverandre for å overleve i den stadig trangere mediajungelen. Begynn med kommunikasjon og samarbeid! - Lag gode nok arbeidsbetingelser for våre beste amatørboksere slik at de holder seg lengst mulig innenfor amatøridretten mvhRedaktør for Norges Bokseforbund (amatør) og sekundant/cutman (proffboksing)Frank Robert WalstadLes innlegget fra bokseentusiast; Bent Ellingsen fra Drammen og hans synspunkter på avlysningen av Norway Box Cup og ikke minst proffovergangen. I tillegg se hva Stonehand Promotions leder Helge Wærøy har å si om saken som et svar på Norges Bokseforbund utspill i saken.
Publisert: torsdag 16. november 2006

INNLEGG:

Til Norges Bokseforbund

Norway Box Cup: Jeg antar at Norway Box Cup for mange flere enn jeg har vært et viktig lyspunkt i den mørke årstid. For oss publikummere på Østlandet er dette det eneste stevne med garantert kvalitet vi har hatt å se frem til. Men jeg forstår og respekterer likevel både begrunnelsen og vedtaket, selv om det nettopp er arrangementer som NBC som gjør det stas å bokse og samtidig skaper interesse og nye publikummere. En avlysing som følge av dårlige tider kan derfor bidra til å forsterke de dårlige tidene og den eventuelle nedadgående spiralen. Dersom det er slik at avlysingen innebærer sparte midler, håper jeg iallfall at man vil forsøke å motvirke noe av avlysingens negative effekt gjennom å bruke noe av midlene til et alternativt boksearrangement. Helst til samme dato. Hva med en landskamp, en turnering mellom norske klubber eller kanskje helst en ny nasjonal cup? Kanskje en sponsor ville bidra til en cup i dennes navn? For eksempel Adeco Box Cup el.l.?

Et relatert spørsmål: Anser NBF den stadige overgangen til profesjonell boksing som hovedårsak til mangelen på gode nok amatørboksere i Norge? Eller ser man på norske proffer som rekrutterende for amatørboksingen? Jeg synes det var leit at Brækhus nå går ut av amatørenes rekker. At det denne gang skjedde på en uryddig måte og til direkte skade for vår idrett, gjør ikke saken bedre. Har NBF en policy for å holde på sine amatørboksere? Hvilke tiltak innebærer i såfall denne policy? Og hvilke råd gir NBF til amatørene om overgang til proffesjonell utøver? Uten å ha innsikt i proffboksernes økonomi, vil jeg anta at de aller fleste etter karrierens slutt vil sitte igjen med lite av både topp plasseringer og penger - etter å ha satt sin helse på spill.

Mvh
Bent Ellingsen
Publikummer fra Drammen

----------------------------------------------------------------------------------

Stonehand Promotion sin leder Helge Wærøy sitt svar til Norges Bokseforbund om proffsaken kan dere lese på deres internettside HER. 

---------------------------------------------------------------------

 

Er det flere som har innspill i denne debatten så mail det til undertegnede