Tap for Larsen og Nazari under EM i Bulgaria | Norges bokseforbund

Tap for Larsen og Nazari under EM i Bulgaria

Det ble tap for Jamshid Nazari i 69 kg og Martin Larsen i 75 kg under EM i Samokov. De møtte begge meget gode motstandere, og få derfor godkjent for sine innsatser.
Publisert: søndag 09. august 2015

Jamshid Nazari var meget nære seier mot Zesenek Chladek fra Tsjekkia, som deltok i OL i London 2012. 1 dommere hadde Jamshid som vinner og 2 dommere hadde kampen uavgjort men tok å trykte på at tsjekker skulle vinne og dermed taper Jamshid kampen med 2-1. Jamshid startet bra og hadde ledelse etter den første runden. I den siste runden er Chladek litt sterkere, men når tsjekkeren får en advarsel for lavt hode håper vi at det skal være nok til seier. Jamshid har en meget god teknikk men trenger litt mer fysikk for at kamper som denne ikke skal bli så jevn.

Martin Larsen hadde en meget tøff oppgave i møtet med Petr Khamukov fra Russland. Khamukov er ranket som nr. 1 i World Series of Boxing, og er allerede klar for OL i Rio 2016 i 75 kg via WSB kvalifiseringen. Vi har arbeidet mye med Martins forsvar den siste tiden, og dette ble en god test. Martin kunde ikke utfordre russeren om seieren men viste frem at han kan møte den absolutte verdenstoppen og bokse med dem i alle runder på en god måte.

Nå har vi 2 boksere igjen i turneringen, Vegar Tregren i 81 kg og Kevin Melhus i 91 kg. Både Vegar og Kevin står over den første omgangen og går inn i åttendelsfinalene. Vegar møter vinnere av Belarus og Tyskland tirsdag 11. august og Kevin møter Roy Korving fra Nederland mandag 10. august.

Resultat EM i Samokov 07-15 august

7 august
64 kg Daniel Niculescu, ROM - Hadi Srour, NOR 3-0

8 august
69 kg Zesenek Chladek, CZE - Jamshid Nazari, NOR 2-1
75 kg Petr Khamukov, RUS - Martin Larsen, NOR 3-0

10 august (åttendelsfinale)
91 kg Kevin Melhus, NOR - Roy Korving, NED

11 august (åttendelsfinale)
81 kg Vegar Tregren, NOR - vinnere av BLR/GER

EM Troppen
64 kg Hadi Srour, TK
69 kg Jamshid Nazari, AIK Lund
75 kg Martin Larsen, Trondhjem BK
81 kg Vegar Tregren, Ulf-an
91 kg Kevin Melhus, Oslo BK
Ledere: Erik Bredler og Mehdi Mohseni 
 

Mvh
Erik Bredler, sportssjef
Norges Bokseforbund