Styremedlem Svein Ivar Riiser svarer | Norges bokseforbund

Styremedlem Svein Ivar Riiser svarer

Styremedlem Riiser svarer på innlegget fra Bent Ellingsen (midt på siden her). Riiser mener at vi bør bygge broer mellom amatør og proffidretten, slik at NBF står som hovedansvarlig for en sunn utvikling av boksesporten her i landet i tiden fremover.
Publisert: fredag 17. november 2006


Norway Box Cup - tilbud til publikum - utvikling av gode norske boksere

 

Norway Box Cup - Breddeidrett

Jeg leste med glede innlegget til Bent Ellingsen fra Drammen, en bokse interessert publikummer . I sitt innlegg tar han opp viktige spørsmål og gir synspunkter på en meget god og saklig måte. Disse sakene er noe av det NBF bruker mye tid og krefter på, og jobber med. Du har så rett Ellingsen, det er få publikumslyspunkter angående boksestevner. Flere tiltak er satt i gang og ser en på terminlista så er det heldigvis  i år en del stevner (lyspunkter)  rundt om i Østlandsområdet. Her ofte et samarbeid mellom arrangerende klubber og NBF for å sikre arrangementer.NBF satser sammen med klubbene landet rundt for å øke aktiviteten - Det satses på bredde i stor skala og med nødvendige organisatoriske grep for å ivareta våre beste talenter for en optimal utvikling av disse.

 

Amatør - Proff

Også et område som opptar NBF og det har vært mange gode, friske og oftest saklige diskusjoner om temaet innad i NBF NBF sitt mål, er nedfelt i vedtektene og det er dette som er boksenorges policy  Her heter det bl.a. ”NBF sitt formål er å fremme bokseidretten i Norge, lede den til en sunn utvikling - herunder bidra til samarbeide mellom klubbene - og representere bokseidretten internasjonalt.”. NBF har gjort mye både nasjonalt og internasjonalt i sammenhengen hva gjelder amatør og proff. Således er vi representert i EBU (European Boxing Union) som er den profesjonelle organisasjonen for proffboksere i Europa.. I AIBA  (amatørboksingens høyeste organ for hele verden) sitt arbeid kommer en inn på nettopp området amatør / proff.

 

Det er mange gode og dyktige resurspersoner, les profesjonelle boksere  som har vært  og er gode  ambassadører for boksingen i Norge. Disse ønsker en vil fortsette å gjøre en god innsats. Blant saker en diskutere i AIBA er enkelte ting som ”kan en bokser som går over til proff fortsatt være medlem av sin klubb?”  Dette vil helt klart være et pre for den enkelte klubb. Min mening er at dette er et pluss for klubben.

 

Alle vet at det fra tid til annen er mye useriøst innen såkalt ledelse, organisering og utføring av den profesjonelle boksesporten. Til tider er det også kriminelle elementer som kan være sentrale i proffsammenheng (slapp av dere ordentlige, det er mange av dere også) og som har helt andre agendaer enn det å ivareta bokseren og dennes utvikling på en etisk forsvarlig måte. NBF har derfor gjennom mange år og ved de anerkjente kanalene lagt ned mye arbeid for å sikre disse områdene. - Her har myndigheten i Norge også en aktiv finger med i spillet da det er de som legger premissene. Vi er pådrivere for å sikre en sunn utvikling.

 

Den enkelte bokser velger selv sin vei.  Om en ser på de beste profesjonelle bokserne Norge har hatt / har så har alle hatt en god og aktiv periode som amatørbokser. Fra tid til annen dukker det opp ”profesjonelle talentspeiderutviklere” som råder unge, ubeskrevne boksere til å bli profesjonelle før de har vist hva de kan innen amatøridretten. Mitt råd til dere som tenker i disse baner; Ikke gjør det! Vent til dere har sett potensialet deres i amatørsammenheng og er trygge på at dere blir ivaretatt av seriøse, hardt arbeidende personer som har anerkjennelse i et moderne, regulert samfunn (friskuser skal vi ha, tullinger trenger vi ikke).

Ellingsen og dere andre; Håper noen synspunkter har fremkommet her.

 

MVH
Svein Ivar Riiser

Styremedlem i NBF