Støtte til flomkatastrofen | Norges bokseforbund

Støtte til flomkatastrofen

Idretten engasjerer seg for å skaffe penger til ofrene for flomkatastrofen i Asia
Publisert: onsdag 05. januar 2005
Til idrettslag og enkeltmedlemmer Oslo 4. januar 2005

Idrettsaksjonen er idrettens initiativ for å bidra til hjelpearbeidet etter flodbølgekatastrofen.

Som Norges største frivillige organisasjon tillater vi oss å oppfordre våre medlemmer og andre til å gi enda litt mer, strekke seg enda litt lenger, enn de vanligvis gjør. I en snau uke nå vil vi mobilisere alt fra OL-vinnere til barn, ungdom og frivillige. Det er et enormt engasjement og en imponerende kreativitet i organisasjonen.

Idretten og NRK vil gjennom hele denne uken jobbe for å samle inn penger til nødhjelpsarbeidet. Idrettsaksjonen avsluttes med en ekstraordinær TV- innsamling og Idrettsgalla på NRK1 lørdag 8. januar. Innsamlingsbeløpet går til 11 humanitære organisasjoner som er involvert i hjelpearbeidet. De vil fordele de innsamlede midlene seg imellom.

Idrettspresidenten oppfordrer klubber og lag til å sette i gang lokale tiltak og benytte planlagte idrettsarrangement og treninger til Idrettsaksjonen. Nettstedet www.idrettsaksjonen.no vil være oppdatert hele uken, og det vil her bli tilrettelagt med initiativ og ideer som kan inspirere og brukes.

Mange kommuner og skoler har gjennomført egne møter om katastrofen med elevene. Idrettslag kan stå overfor de samme typer utfordringer. Hvis idrettslagene føler behov for bistand i å håndtere den vanskelige situasjonen, henviser vi til veiledningsmateriell fra Utdanningsdirektoratet.

Bruk enhver anledning til å minne om følgende måter å støtte flomofrene på:
  • Givernummeret: 820 43 026. Ring og du blir belastet 100 kroner.
  • Idrettsaksjonens kontonummer: 12. Nettbank: 83800807800. Fritt beløp.
  • SMS: Send 2612 til 2080. Da gir du 30 kroner.

 

  • Alle innsamlede beløp meldes skriftlig inn til Idrettsaksjonens mailadresse:

    idrettsaksjonen@idrettsforbundet.no

  • Disse opplysningene skal brukes under TV-sendingen på lørdag.

Alle gaver som gis til Idrettsaksjonen er fradragsberettiget med et beløp opp til 12.000 kroner. Givere som ønsker å benytte denne muligheten, bes sende relevante opplysninger til Idrettsaksjonen i etterkant av innsamlingen.

Med vennlig hilsen

Karl Arne Johannessen
Idrettspresident

Har dere innsamlingsideer som kan inspirere andre? Meld inn til: idrettsaksjonen@idrettsforbundet.no