Sommerleiren på Olympiatoppen 2015 | Norges bokseforbund

Sommerleiren på Olympiatoppen 2015

Bokseforbundet gjennomførte sommerleiren på Olympiatoppen i Oslo for den tredje gangen 20-24 juli. Som vanlig var leiren full med boksetrening, fysisk trening og forelesninger til boksere på plass.
Publisert: søndag 09. august 2015

Sommerleiren skal samle de regionale satsingsgruppene Olympic Box Team Øst, Sør/Vest og Nord sammen under en uke for trening og utvikling. Flere boksere som er på vei in i gruppene var også med på samlinga og det er positiv. Tyver kunde EM troppen og jeg skjelv ikke å bli med denne gang for vi var samme uke på en internasjonal sparringleir i Sheffield med GB Boxing som forberedelse innfor EM.

Boksene deltes opp i 2 grupper med en seniorgrupe og en junior og ungdomsgruppe. Totalt gjennomførtes 14 økter under uken med variert belastning men det var garantert en gjeng trøtte boksere som dro hjem på fredagen.

Boksene fikk gjennomføre fysiske kapasitetstester under to dager og det var en oppfølgning til føre årets tester. Andreas Berglund fra Sverige deltok som testledere og hadde samtidig to oppskattede forelesninger til boksene. En forelesning om hur testene skal gjennomføres og hur en god fysprofil skal se ut og en forelesning om fystreningens grunder. Kondisjon og utholdenhet, styrke og hurtighet og hur og nær man trener de ulike kapasitetene mest effektiv?

John Brikell er 3-star AIBA Coach fra Sverige og deltok på leiren som trenere. John har stor erfaring av internasjonal boksing og hadde en forelesning om internasjonal boksing og treing fra Ukraina, Kazakhstan og Russland jamført med hur vi trener i Norden.

Forbundstrenere Katrin Enoksson med ansvar for våre damjuniorer og ungdommer hadde en forelesning om motivasjon og målsetninger. Dette er et viktig område og Katrins forelesning var meget oppskattet av våre boksere.

Under torsdagen kom taekwondo landslagets head Coach David Cook til leiren og foreleste hur man arbeider med trening, teknikk og taktikk i taekwondo. Det er spennende og interessant vad kan vi lære av andre kampsporter innen treningsmetoder og arbeidssett.

Sommerleiren blev meget bra og jeg vil rikte en stor takk til alle involverte som gjorde samlinga til en opplevelse for dem som var med.

Sportslig hilsen
Erik Bredler, sportssjef


Junior- Ungdomsgruppe
51 kg Martin Skogheim, Ski BK  
51 kg Mathias Birkeland, Ski BK  
54 kg Marianne ask Røen, Arendal BK  
57 kg Sofie M Bentsen, Grimstad BK  
60 kg Anja Malene Ydse, Arendal BK
60 kg Synne Kleppe Nord, Bergens Atletklub  
60 kg Aline Lie, Arendal BK
63 kg Don Emini, Jessheim BK  
63 kg Thord E Johnsson, Vestmar  
63 kg Nabil André Belkhir, Arendal BK
66 kg Thomas A Williams, Vestmar
70 kg Emil Kaasa, TK  
75 kg Shamsudin Shamilov, Sp-09  
80 kg Tobias B Yrvin, Bergen Sparta  
80 kg Magnus Bjerknes, Bergen Sparta  

Seniorgruppe
54 kg Marielle Hansen, Bergen AK  
54 kg Veronika Losvik, Bergen AK  
60 kg Madeleine Angelsen, Vestby IL  
60 kg Bernard Angelo Torres, Gran BK  
60 kg Adrian Haug, Pors  
60 kg Ole Petter Hvamstad, Gran BK  
63 kg Irja Hof, Vestmar  
64 kg Arthur Otterlei, Molde
69 kg Christina Qynes, GBK Grimstad  
69 kg Stian Børresen, Fredrikstad 
69 kg Amin Srour, TK  
75 kg Surkho Shamilov, Sp-09  
75 kg Halvdan Revhaug, Vestby  
75 kg Olav Olsen, Drammen BK
81 kg Ahmed Abdelfattah, TK
81 kg Otto Terjesen, Arendal BK  
91 kg Armintas Dluckys, GBK Stavanger  

Trenere: Katrin Enoksson, Henning Lillejord, Per Arne Skau, John Brikell, Martin Kitel, Jørn Johnson, Kjell Sørum, Morten Johansen.