PRESSEMELDING | Norges bokseforbund

PRESSEMELDING

Vedrørende Cecilia Brækhus sin overgang til profesjonell boksing
Publisert: mandag 13. november 2006

Viser til innslag i TV-2 sportsending søndag kveld hvor det framgikk at Cecilia Brækhus går til profesjonell boksing ved Stonehand Promotion.

 

Cecilia Brækhus har vært med i det opplegg som forbundet ved forbundstrener Martin Kitel har gjennomført foran amatør-VM som starter i India 18.11.Hun deltok i treningssamling og internasjonal turnering i Danmark i oktober som hun for øvrig vant og slo i finalen årets europamester, Vinnie Skovgaard fra Danmark. Alle forberedelser til VM var gjort, - vaksinasjonsprogram, uttak av mat og drikke etter veiledning av Olympiatoppen, påmelding og billettbestilling var foretatt.

Det var gjort avtale med det indiske forbundet om at vårt lag skulle komme ned 09.11. og gjennomføre en ilpasning til tidsone og temperatur og trene sammen med de indiske bokserne for å være best mulig forberedt.Kvelden før avreise får forbundstrener beskjed fra Cecilia som sier at hun har vært til lege og tatt noen prøver da hun har følt seg slapp og svimmel. Legen hadde rådet henne til å avvente resultatene av prøvene før hun reiste. Gen.sekretær fikk etter å ha snakket med Cecilia endret billetten slik at hun kunne reise 2 dager etter laget. Dagen før ringte Cecilia og meldte at hennes lege frarådet henne å reise denne dagen. American Express fikk på nytt endret billetten denne gang med avreise på mandag 13.Lørdag fikk så gen.sekretær telefon fra Cecilia hvor hun fortalte at hun hadde en skulderskade hun hadde slått opp på trening og at hun hadde så sterke smerter at hun ikke kunne gjennomføre mesterskapet og måtte melde forfall.Dette måtte forbundet ta til etterretning og avbestille reise og melde fra til arrangør.

 

Så uten forvarsel kommer sendingen på TV-2 hvor Cecilia leende forteller at nå skal hun bli profesjonell og har tegnet kontrakt med Stonehand Promotion.Hverken hun eller hennes manager har gitt forbundet noe slags informasjon om at det foregikk forhandlinger om dette.Norges Bokseforbund, hennes klubb Oslo BK, klubbtrener, forbundstrener og forbundets administrasjon har lagt ned en ikke ubetydelig innsats både i form av arbeid og økonomi for å gjøre Cecilia best mulig forberedt til å kjempe om VM-gull. I tillegg har hun i år fått utøverstipend fra Olympiatoppen som skal brukes til forberedelser og gjennomføring av internasjonale konkurranser.Brækhus`forfall gjør også at Ingrid Egner alene må forsvare de norske farver i VM. Det er derfor med beklagelse vi konstanterer at forbundet og hennes støtteapparat er blitt ført bak lyset på denne måten.

Ingen kan eller vil nekte henne i å bli profesjonell bokser, men informasjon om en slik overgang burde blitt foretatt på en mer profesjonell måte.