Olympiatoppen forsker på boksing! | Norges bokseforbund

Olympiatoppen forsker på boksing!

Lasse Kongsdal har sensorer festet på kroppen når han slårDet har i mange år blitt brukt millioner av Skiforbundet for å forske på smurning, gli, motvind og medvind! Nå kan endelig boksemiljøet ta del i den kompetansen på idrettsforskning som er i Trondheim med dette prosjektet
Publisert: fredag 04. februar 2005

Prosjektet som er satt i gang av Olympiatoppen er en teknikkanalyse av en rett høyre. Det er Perodd Tessem, som har fått i oppdrag av Olympiatoppen som ledd i sin hovedoppgave ved idrettsforskning ved NTNU i Trondheim, og skal analysere det tekniske aspektet ved en rett høyre!

Jørgen Sæther slår et skoleeksempel av en rett høyre

 

 

 

 

 

 

 








Han bruker 8 høyhastighetskamera med 500 bilder i sekundet, som filmer forskjellige boksere når de slår sin høyre. Disse dataene gir han verdifull informasjon om akselerasjon, maks. hastigheten og vinkelen på albuleddet når det slås med maksimal kraft. Det brukes også kraftsensorer i gulvet for å se kraften som genereres mot underlaget. Disse sensorene er så sensitive at de angivelig skal kunne registrere pulsslagene! til de som står oppå de.

Når denne rapporten er ferdig, skal vi gå gjennom den grundig her på siden og i bladet Boxing, slik at vi forhåpentligvis kan bli bedre til å slå en rett høyre!


Forsker Perodd Tessem skal i løpet av våren
levere hovedoppgaven til Olympiatoppen























..