Norway Box Cup 2005 nærmer seg | Norges bokseforbund

Norway Box Cup 2005 nærmer seg

Rekordmange nasjoner deltar i årets turnering
Publisert: onsdag 05. januar 2005

11 nasjoner påmeldt

Det ligger an til god deltagelse i både herre- og spesielt kvinneklassene i årets NBC. Herreboksingen får seg bestandig en ”knekk” i sesongen etter et OL, ettersom de beste blir proff og de nest beste tar seg en pause. Dette betyr at nå er det de urutinert som får sjansen til å vise seg frem for boksepublikummet. Det norske laget som skal delta blir klart etter samlinga som går uka før turneringen.                     En som satser på et comeback under NBC er Boye Nørve fra Oslo BK. Boye som bestandig holder kroppen i form skal delta i mellomvekt og mangler bare mer sparring før han er klar for returen til ringen. Han vil nok være litt ringrusten, men han er såpass tøff at han klarer å stå imot presset fra de fleste. Hvis boksetimingen sitter hos Nørve er han farlig i innfight og kan dele ut en del juling. Så vi kan bare glede oss til hans første slag treffer motstanderen på haka….

 

De beste kvinnebokserne
På kvinnesiden er mange av de beste med, ettersom det allerede i mai er EM i Tønsberg. De beste bokserne fra Kina, Tyrkia, Sverige og Egypt og Finland kommer for å ta hjem gullet i dette ”prøve-EM”. Det forventes mange tøffe og jevne kamper. Sølvmedaljørvinner fra EM; Cecilia Brækhus er en av favorittene i sin klasse, og er en av de som med riktig utvikling kan stå på toppen av pallen i Tønsberg.      

 

Trener og alt-mulig-mann Max Mankowitz er i fyr og flamme når han forteller om det som skal foregå i Oslo Bk`s nye lokaler den nest siste uka i januar. Han forteller at hans nye lokaler er på over 600 kvadratmeter, og kan romme opp til 300 tilskuere på det meste. Det står nå tre ringer klare for landslagstroppen som skal finpusse formen før turneringstarten.

 

Det ligger an til at det blir bokset over 50 kamper, og alle bokseinteresserte må innfinne seg på Oslo BK sine nye lokaler i  Frydenbergveien 48, like ved Økern Bilauksjon for å heie det norske laget frem.

 

 

PROGRAM: 

Fredag 21. januar kl. 18:00      (Innledende) 

Lørdag 22. januar kl. 18:00      (Semifinaler)

Søndag 23. januar kl. 15:00     (Finaler)