Martin Larsen tok gull i Sverige | Norges bokseforbund

Martin Larsen tok gull i Sverige

Martin Larsen var som eneste nordmann med i Øresundscup som gikk i Rosegården, Malmø denne helgen. Teamet til Martin tok den lange turen fra Trondheim til Malmø med bil fredag ettermiddag, og var ikke fremme før 20 minutter før innveiingen skulle starte lørdag morgen. Det var dermed en litt trøtt og sliten Larsen som inntok ringen lørdag ettermiddag.
Publisert: mandag 16. september 2013


 

Martin Larsen og Ole-Arne Næsgård

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var ingen juniorer å møte denne gang for Martin, og dermed måtte han opp i seniorklassen. Heldigvis har ikke de nye reglene blitt tatt i bruk enda, slik at Martin kunne møte seniorer.

 

Første kamp gikk mot senior A bokseren Mohammed Al-Maliki fra Winning BC. Maliki er ranket som nummer fem i Sverige, og vi så tidlig at dette kunne bli en tøff match. Martin var den førende bokseren i ringen og hadde de klareste trefferne, men Malmøgutten var hurtig til beins og unngikk også mange av Martin sine angrep. Når vi legger til at han var fra Malmø var vi langt fra sikker på seier, men heldigvis var det voksne gode dommere rundt ringen og trønderen vant fortjent 3-0.

 

På søndag fikk vi se en helt annen Martin i ringen. Mot malmøgutten Peter Møller som var en fysisk sterk og stor bokser tok Martin med en gang kommandoen. Med en lynkjapp venstre jab, og gode doble angrep fikk Møller tidlig problemer med å henge på. Etter vel 1.30 av første runde traff Martin med en knallhard høyre som sendte svensken ned i canvasen. Da var vi sikker på at det var over, men dommeren lot svensken fortsette litt til. Like før slutt i den første runden var han på nytt på vei ned i gulvet, men dommeren reddet han og stoppet korrekt kampen.

 

Martin fikk stor applaus fra salen, på bortebane! Etter kampen kom mange bort for å ta bilde, de var rett og slett imponert. Dette var det råeste de hadde sett på mange år! Martin hadde imponert publikummet med sin styrke og gode timing! Juryen hadde også sett nok, selv om Martin hadde kamp nr 1 søndag. Han fikk med seg prisen for beste senior hjem.

 

Martin har før sesongen har kommet ordentlig i gang allerede fire kamper.

Trønderen står nå med 42 kamper og 36 seire. Hele 16 av kampene har blitt stoppet før full tid... Gutten har krutt i nevene!

 

Mvh

Ole-Arne Næsgård

Trondhjem bokseklubb