Landslagstreneren i Drøbak | Norges bokseforbund

Landslagstreneren i Drøbak

Martin Kitel besøkte Drøbak BK for å se på utøverne, og lære bort treningsmetoder til bokserne og trenerne
Publisert: onsdag 03. november 2004

Drøbak bokseklubb trener i en gammel slitt gymsal på en nedlagt skole i Drøbak sentrum.
Treninga foregår på tirsdags og torsdagskvelder gjennom hele året i regi av Hactor og Klaus.

Tirsdag 2. november ble en spesiell treningskveld. Da kom landslagstrener Martin Kitel på besøk og tok over treninga, og det ble en treningskveld litt utenom det gamle vante.Da klubben ikke har kapasitet til å kjøre flere partier, legger vi vanligvis opp treninga slik at det blir en del felles, og så forsøker vi å spisse de som går kamper. Vi forsøker også å kjøre en bokseskole før jul og en etter.

Denne tirsdagen var det samlet ca. 25 mennesker på treninga i alderen 12 – 52 år. Fra bokseskolegutter og til gutter med startbok. Martin kjørte mye trening på balanse, forflytninger og teknikk. Vi gikk over på lett sparring med oppgaver, og avsluttet med styrkerelaterte oppgaver og trening med forskjellig intensitet. Martin har stor kapasitet og rakk over alle, slik at også de aller ferskeste fikk nyttige råd og vink, selv om hovedfokus lå på de som snart skal ut i NM for ungdom på Raufoss.

Som trener, så er det også lett og kjøre seg fast i gamle trygge spor, og det er en utfordring til ikke å la bokserne bli kloninger av en selv på godt og ondt, men la de utvikle seg individuelt. Etter kvelden var slutt satt både Hactor og jeg igjen med mange nyttige ting vi vil ta med oss videre. Og flere av gutta var imponert. ” Fy faen han hadde peiling” hørte jeg på vei ut. Takk for en fin treningskveld Martin og lykke til videre i sesongen. Det er bare å ta av seg hatten når du bruker slike kvelder på oss, når vi vet du har kone og to små hjemme.