Landslagstrener Martin Kitel i Trondheim | Norges bokseforbund

Landslagstrener Martin Kitel i Trondheim

Ulfan BK fikk besøk av Martin
Publisert: torsdag 18. november 2004

Martin deltok i dag på Ulfan BK sin trening, og skal i morgen være på B-30 lokalet for å instruere deres boksere. Dette er en del av Landslagstrenerens ”bli-kjent-aksjon”, hvor han skal reise Norge rundt for å se på talenter, inspirere boksere og trenere, og ikke minst lære bort noen treningstips. Nord-Norge og Bergen er de siste plassene han skal besøke før jul.

South-Paw er ingen hindring

Martin synes at det er viktig for han å vise ansiktet sitt til boksere, trener og ledere slik at det blir lettere for dem å ta kontakt med han om diverse treningsopplegg. I tillegg får han en unik mulighet til å se på hvordan lovende utøvere trener i det daglige. Han legger vekt på grunnleggende teknikkøvelser, som han sier er det viktigste en bokser skal trene på hvis han skal bli god.

Martin bruker Øystein Waade som markør


Ulfans trenere Øystein Waade, Ole Jacob Stav og Rune Stokke deltok også for å se om de kunne lære noe av Martin. Ole Stav sa seg enig i Martins filosofi: at den grunnleggende teknikken må innprentes fra første treningsøkt, ellers så brukes så alt for mange timer for å ”rette opp” de uvanene de kan legge til seg.  

Skin-touch mellom Jørgen Kvam og Jan Olav Rørhus