Kvinnenes Europamesterskap for ungdom og junior | Norges bokseforbund

Kvinnenes Europamesterskap for ungdom og junior

Årets mesterskap går i Keszthely, Ungarn og de norske bokserne åpnet godt. Irja Hof Hjellvik fra Vestmar tapte sin kamp med 0-3 og Madeleine Angelsen fra Vestby vant sin kamp på teknisk knockout i fjerde runde. Madeleine bokser dermed kvarfinale på onsdag.
Publisert: mandag 17. august 2015


Irja møtte en betydelig mer rutinert bokser, som i tillegg var meget angrepsvillig. I den første runden var Irja for stillestående og byttet slag med den irske bokseren som vant denne runden. I den andre runden kom Irja i gang med mye bedre fotarbeid og posisjonsbytter, dette var hennes klart beste runde. I den tredje runden så økte Katelynn Phelan tempoet og Irja ble presset bakover og hun måtte også ta en telling. 3-0 seieren til den irske bokseren var dermed riktig.

Madeleine møtte en kort aggresiv jente som likte å gå fremover med svingslag. Derfor var taktikken lagt opp til å møte Yariyeva med rette kontrastøt når hun sprang framover, for så å gå ut til siden med nye kontrastøt. Madeleine satte seg tidelig i respekt med harde treffere og den azerbajanske bokseren måtte ta tre tellinger i respektive runde 1, 2 og 4. Etter den tredje tellingen sa dommeren at nok var nok og stoppet matchen i Angelsens favør.


Ungdom 63 kg (8 boksere):

Kvartfinale
Katelynn Phelan, IRE - Irja Hof Hjellvik, NOR 3-0


Junior 60 kg (16 boksere):

8-delsfinale
Madeleine Angelsen, NOR -  Narmina Yariyeva, AZE TKO-4


Kvartfinale (onsdag 19. August, ca. kl.: 17:30)
Madeleine Angelsen, NOR - Anastasia Esman, RUS


-------------------

UEM/JM-troppen till Ungarn den 15-23 august

Ungdom 63 kg: Irja Hof Hjellvik, Vestmar
Junior 60 kg: Madeleine Angelsen, Vestby
Coach: Katrin ”Enock” Enoksson