Klubber, deres medlemmer og de tillitsvalgte svikter! | Norges bokseforbund

Klubber, deres medlemmer og de tillitsvalgte svikter!

Styremedlem Svein Ivar Riiser vil med dette innlegget gi et innblikk i NBF styrets satsing på breddeidretten og en status av tilstanden i norsk boksing om dagen: Noe må gjøres! men hjelper det? Det er en allmenn erkjennelse at all rekruttering av medlemmer og utvikling av disse skal skje ute i distriktene, i den enkelte klubb. Det er derfor flaut at: - klubbene ikke svarer på henvendelser - at klubbene ikke deltar i å arrangere stevner - at klubbene ikke melder på boksere til stevner - at bokserne ikke aktiverer sine startbøker - at medlemmer ikke deltar på det som er mulig av breddesamlinger - at dommere ikke svarer på forespørsler - at klubbene ikke sender sine medlemmer på trener-, dommer-, utdannings- og administrasjonskurs - Ja, det er flaut
Publisert: fredag 20. oktober 2006


Er det akseptabelt?
 Det er mange grunner til at det er slik. Klubbene sliter virkelig for å få tak i tillitsvalgte, til å få trenere, til å få rekruttert nye medlemmer. Det er langt mellom nye ansikter som vil ofre tid for uegennyttig klubbarbeid. Det er derfor vanskelig å skyte på noen, men her er et hovedproblem hva gjelder å utvikle boksesporten vår.

 

Noe skal gjøres! Fra sentralt hold (NBF) er det spikret ut en strategi for å søke løsninger til å gi klubbene mulighet for vekst og utvikling. Det vil si være en levedyktig klubb.  Dette er noe som er gjort / er under utførelse / blir gjort:


- breddesamlinger arrangeres
- bredde og juniortrenere er i funksjon
- breddeadministrator for å hjelpe den enkelte klubb der hvor skoen lokalt trykker er under innføring
- et mangfold av kurs i NIF og NBF regi arrangeres
- nettsiden prøver hele tiden å nå den enkelte, engasjere. Dette med informasjon om alle mulighetene som ligger og venter på å bli utnyttet av den enkelte klubb
- toppidrettsutøverne våre blir tatt vare på, organisasjonsmodellen tilpasses utøvermaterialet vi har
- sentralt hold har engasjert seg med enkelte klubber og det arrangeres stevner i regi NBF/klubber
- mange stevner, turneringer gis økonomisk støtte til å gjennomføre arrangementene.

 

Hjelper det?  Avgjørende for svaret er å ha tro, tro at det hjelper. Sentralt hold har tro på at det hjelper. Det er derfor det blir gjennomført mange tiltak. Det enkelte medlem, klubbene må også ha tro på at det er lys i tunnelen (og at det ikke er et møtende tog). Det er dere som er selve boksesporten. Sentralt hold er deres utførende ledd og således bør det være et engasjement til stede hos dere for å sikre gjennomføring.

 

Status

Norsk kvinneboksing er i verdenstoppen og i fremgang i mange klubber hva antall kvinnelige medlemmer angår.

 

3 klubber utmerker seg med pr. 18.10. å ha løst 37 startbøker, eller over 25 % av alle startbøker som er løst ut i denne sesongen (dette av 139 totalt). Det er ca 3.700 medlemmer, hvem er disse - hvor er de i forhold til å være aktive boksere?

 

Vi har ”ingen” landslag. (Vi har kvinner som skal til VM og som virkelig har noe der å gjøre). Et landslag består av 10 - 13 vektklasser, avhengig av senior, junior, kvinner. Således kan vi ikke si at vi har noen landslag. På kvinnesiden har vi "2/3-dels" landslag og på herresiden har vi muligens "1/11-dels" landslag. På herresiden har vi 1 bokser av internasjonal, Europeisk klasse.

 

Det er klubber som virkelig gjør en fantastisk innsats. Det er trenere som utvikler boksere og som skaper et miljø. Det er enkeltildsjeler som jobber ”døgnet rundt” for norsk boksing. - Det er boksere som ofrer blod, svette og tårer. Dette er dessverre ikke representativt for situasjonen.

 

NBF har aldri hatt bedre økonomi. Dette er bl.a. ved politiske tiltak (spilleautomater) i ferd med å gå mot et tøffere klima, dvs. tilførte midler blir mindre. Dette må sentralt hold trimme skuta for, dvs. klubbene må bare bli enda mer synlige og toneangivende i tiden som kommer.

 

Erkjennelse

Alle og enhver av oss må gå i oss selv i en analyse om hva vi ønsker av boksing framover, hva den enkelte av oss kan bidra med, er villig til å gjøre.

 

Tro.

Tro på at det nytter er viktig, da vil det nytte!