Kjernemuskulatur er viktig for boksere | Norges bokseforbund

Kjernemuskulatur er viktig for boksere

Europamester Lotte Lien trener med Kettlebells
Publisert: mandag 03. januar 2011

Boksere trenger trening som styrker kjernemuskulaturen
Det er ingen tvil om at de store muskelgruppene trenes best ved tunge løft med fks. knebøy, benkpress og nakkepress. Problemet til boksere er at de mindre muskelgruppene vi bruker for å stabilisere kroppen ved rullinger, unnvikelser og ikke minst sideforflyttinger blir sjeldent spesifikt trent. Kjernemuskulaturen vi bruker for stabilisering av kroppen, er meget viktig for en så eksplosiv idrett som boksing er sier tidligere bokser og instruktør Allan Fallrø.  De beste bokserne står ikke bare rett opp og ned og slår bare rette støt! De avfyrer knallharde slag til og med når kroppen er i ubalanse. For å få til dette må man tørre å trene litt annerledes.

La bokserne utfordre seg både fysisk og mentalt med disse kjerneøvelsene fortsetter Fallrø. Utøverne må prøve seg på andre ting enn bare de øvelsene de mestrer til det daglige i treningslokalene. De fleste treningene jeg ser i de forskjellige klubbene er helt lik de for 5, 10 og 20 år tilbake. Hver enkelt klubb har noen forskjellige øvelser de bruker, men det er langt fra nok.  

 

Allsidighet er viktig

Man bør trene med tunge vekter eksplosivt på de store musklene, men så husk å gjøre treningen komplett ved å styrke fks. mage/rygg med kjerneøvelser.  Mye kan gjøres enkelt med å løfte egen kropp i alle retninger, og du kan løfte med Kettlebells eller bruke tunge tau som svinges i pendel.

 

Enkel og knallhard trening med noe så enkelt som å svinge på tau


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Du må stabilisere hele tiden med denne øvelsen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dette er knallhardt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er et utall av øvelser og påfølgende muskelgrupper som får juling med enkle tauøvelser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med Kettlebells kan man få styrket rotasjonsmuskulatur som er meget viktig for boksere