Kampsport som toppidrett på Wang Toppidrett | Norges bokseforbund

Kampsport som toppidrett på Wang Toppidrett

Kunnskap om kampidretter som toppidrett er fremdeles veldig liten i de fleste klubber og dermed er det vanskelig for utøvere som vil satse på toppidrett å hente den nødvendige kunnskap om trening og toppidrett fra sine trenere. De fleste klubbtrenere på frivillig basis i klubben og har ikke tid og ressurser til å trene utøverne videre og utenfor det de allerede gjør i klubben.
Publisert: onsdag 12. januar 2011

Dersom utøveren ønsker å satse på toppidrett er han/hun ofte nødt til å hente kunnskapen sin andre steder. Et toppidrettsgymnas er da en optimal løsning. Ikke bare pga. av kunnskapen de tilegner seg, men også at de har muligheten til å kombinere trening med utdanning.

Utøverne trener mye Taekwondo, Karate, Boksing, Kickboksing eller Judo til daglig i klubbene sine. Det som ofte mangler, ut fra landslagsledelsens synspunkt, er kunnskap om egentrening og basistrening; hurtighet, styrke, utholdenhet etc.. Det vil si den type trening som ofte ikke foregår i klubben.

Når utøverne er i senioralder og skal være i fysisk stand til å begynne en toppidrettskarriere seniorklassen, må de ofte få veiledning fra landslagstrenere for å oppnå de fysiske ressursene som de egentlig bør ha allerede. Dette viser oss at denne ressursen ennå ikke er til stede i klubbene.

Wang har derfor begynt med en kampsportlinje. Her finnes det en koordinator som samarbeider med landslagstreneren eller sportssjef i forbundet som vet hva utøverne trenger i sin kampsport. Koordinatoren vil arbeide i tråd med kampidrettsforbundets utviklingsfilosofi og som jobber tett sammen med landslagstrenere iht. periode- og treningsplanlegging for de enkelte idretter.

Koordinatoren formidler dette videre til de respektive trenere i de enkelte Wang-Skolene som har kampsportutøvere, så at utøverne får akkurat det de trenge.

Målet er at utøverne, etter 3 eller 4 års utdanning, når de kommer til senioralderen, har nok teoretisk og praktisk kunnskap om basistrening til å kunne ta ansvar for egen trening og utvikling, i tillegg til å ha en god utviklet fysisk grunnkapasitet for å tåle de belastninger som er krav for seniorutøvere.

Fra høsten startes det med tilbud i Tønsberg i tillegg til Oslo - Fredrikstad og Stavanger