Ingrid Egner tapte i VM | Norges bokseforbund

Ingrid Egner tapte i VM

Det ble tap på Ingrid Egner i VM i Kina, les hvordan landslagstrener Max Mankowitz oppsumerte kampen
Publisert: søndag 23. november 2008

I dag  Søndag 23.11 skulle lille Norge i aksjon og det var Ingrid som skulle til pers mot regjerende mester Yum Ku Jun, som også ble  kåret til mesterskapets beste bokser i VM 2006. At dette ville bli en tøff utfordring for Ingrid var vi klar over allikevel gledet vi oss til kampen. Ingrid var perfekt i vekt på morningen og slapp den etterhvert så obligatoriske løpeturen. Jeg hadde fått endel opplysninger om den Koreanske bokseren som er en usedvanlig god kontra bokser, vår taktikk var derfor å ikke bli for ivrig,ha tålmodighet og slå flere slag på vei inn. 

Ingrid starter bra og treffer kontant med en rett høyre helt i begynnelse av 1. runde, koreaneren er meget bevegelig går med høyre ben frem og prøver hele tiden og finte ut et angrep fra Ingrid.Vi roper fra hjørnet at hun ikke trenger å angripe, men det er vanskelig å bare vente - på slutten av runden gjør Ingrid 2 angrep som hun umiddelbart blir kontret på.                                                                                                                            

I pausen for hun beskjed om å ha tålmodighet bruke sin venstre og derved kamuflere høyra si. Desverre klarer ikke Ingrid dette og må tåle noen kontraslag i mot seg. På stillingen 5 - 1 etter to runder skjønner vi at dette ikke går veien. Alle som har sett internasjonal amatørboksing i de senere år, vet at det er vanskelig for bokseren som ligger under å få poeng i siste runde. Denne kampen var i så måte intet unntak og Koreaneren vinner til slutt hele 9 - 1, grei seier men det var ikke enveiskjøring selv om poengsifrene isolert sett ser slik ut.

Vi har ikke analysert kampen ennå,men en ting er sikkert forberedelsene har vært bra og Ingrid var i meget god form. Kanskje burde vi fått inn bedre sparring i forkant av mesterskapet, men som den svenske landslagstreneren sa " dette er kanskje verdens beste bokser i 57 kg og det er umulig å få tak i slike treningspartnere".      Ettersom flere og flere av de store boksenasjonene satser på kvinne boksing vil vi i Norge slite med å få høyt nok nivå på de daglige boksetreningene ( dette problemet har vært lenge på herresiden ). Vi har sett på noen av treningene til Ningbo sine damer,bra nivå stor intensitet og ca. 40 - 50 stykker på hver trening. I Norge har vi ikke så mange aktive kvinneboksere totalt engang. Derfor må vi ta vare på de som ønsker å satse og gi dem all den støtte de fortjener og behøver.

I morgen er det Tonje Sørlie sin tur. Det vi har sett av de Japanske boksene så langt er ok men overkommelig og Tonje er tent. Vi skal ta en liten joggetur å slå litt på puter nå ( kl er ca 20.00) og så går vi for seier i morgen - Heia Tonje heia Norge.

Hilsen
Max