Europamesterskapet for senior starter i dag | Norges bokseforbund

Europamesterskapet for senior starter i dag

Norge stiller med 5 boksere under EM i Samokov, Bulgaria. Totalt er 220 boksere fra 41 nasjoner på plass. Trekningen er klar og først ut er Hadi Srour i 64 kg som møter Daniel Niculescu fra Romania i kveld.Mesterskapet blir streamet LIVE på nett, og det bokses i 2 ringer i de innledende kampene: http://samokov.boxingchampionships.info/index.html Hadi Srour bokser klokken 18:00 norsk tid i ring B
Publisert: fredag 07. august 2015


I morgen tirsdag går Jamshid Nazari, 69 kg og Martin Larsen, 75 kg inn i turneringen. Jamshid møter Zesenek Chladek fra Tsjekkia og Martin møter Petr Khamukov fra Russland. Vegar Tregren i 81 kg og Kevin Melhus i 91 kg står over den første omgangen og går in i åttendelsfinale. Vegar møter vinnere av Belarus og Tyskland fredag 11. august og Kevin møter vinnere av Nederland og Kosovo torsdag 10. august.

Norge stiller med 5 boksere der alle debuterer, i det siste EM i Minsk hadde Norge ingen deltakere med, så det er et nytt lag med mye potensiale og vilje. Bernard Angelo Torres fra Gran BK var også tatt ut i 60 kg men hans norske statsborgerskap ble dessverre ikke klart til EM.

EM troppen har forberedt seg med en internasjonal sparrings-leir i Sheffield sammen med GB Boxing og en leir i Oslo. Troppen ser sterk ut og det blir en spennende turnering der hele den norske troppen gjør debut på et seniormesterskap. EM er også kvalifisering til VM, som igjen er kvalifisering til OL i Rio. De 6 beste i hver vektklasse under EM kvalifiserer seg automatisk til VM. VM går i Doha, Qatar 05-18 oktober.

Trekning EM i Samokov 07-15 august

7 august
64 kg Hadi Srour, NOR - Daniel Niculescu, ROM

8 august
69 kg Jamshid Nazari, NOR - Zesenek Chladek, CZE
75 kg Martin Larsen, NOR - Petr Khamukov, RUS

10 august
91 kg Kevin Melhus, NOR - vinnere av NED/KOS

11 august
81 kg Vegar Tregren, NOR - vinnere av BLR/GER

EM Troppen
64 kg Hadi Srour, TK
69 kg Jamshid Nazari, AIK Lund
75 kg Martin Larsen, Trondhjem BK
81 kg Vegar Tregren, Ulf-an
91 kg Kevin Melhus, Oslo BK
Ledere: Erik Bredler og Mehdi Mohseni
 

Mvh
Erik Bredler, sportssjef
Norges Bokseforbund