Ekstraordinært Ting | Norges bokseforbund

Ekstraordinært Ting

Det har vært mange påstander i media om hva som kreves for å avholde ekstraordinært TingHer er fakta om det som kreves fra NIF,s seniorrådgiver i lovsaker.
Publisert: tirsdag 30. november 2004

N o t a t

Fra: NIF v/rådgiver Ulrik Opdal

Til: Norges Bokseforbund v/generalsekretær Oddvar Ervik

KRAV OM EKSTRAORDINÆRT TING

Viser til kopi av brev fra Norges Bokseforbund av 05.07.04 til klubber/kretser vedrørende "Krav om ekstraordinært ting".

Jeg er bedt om å gi en vurdering på innholdet i brevet i forhold til loven og organisatoriske prinsipp.

Saken:

Slik det er fremstilt i brevet fra Norges Bokseforbund kom det inn brev/mail med krav om ekstraordinært ting fra 18 klubber/kretser. Da forbundet fulgte opp dette med å presisere at krav om ekstraordinært ting, enten måtte styrebehandles eller årsmøtebehandles i den enkelte klubb, kom det ikke inn en eneste bekreftelse om slikt vedtak i form av møteprotokoller.

Uttale:

I basis-lovnormen for særforbund står det i § 14 pkt. d):

"Krav fra de organisasjonsledd som på siste særforbundsting representerte minst ¼ av de stemmeberettigede representanter." (organisasjonsledd er uthevet av meg)

Det må ikke herske tvil om at når det her står organisasjonsledd, så må dette forstås slik at krav om ekstraordinært ting må bygge på et vedtak, enten i styret eller på et årsmøte. Ingen andre enn det sittende styret eller årsmøtet kan handle på vegne av organisasjonsledd i slike saker.

I siste avsnitt i brevet har forbundet satt en frist til 30. august -04 for innsending av nødvendig dokumentasjon vedrørende krav om ekstraordinært ting. I prinsippet er det ingen frist for å kreve ekstraordinært ting. Krav kan sendes inn i hele tingperioden, men i dette tilfellet kan den fristen som er satt forstås å være en frist for å få dokumentert om de krav som er fremsatt egentlig er reell og i tråd med loven.

Da ingen av de 18 klubber/kretser, som fremsatte krav om ekstraordinært ting, sendte inn nødvendig dokumentasjon på at kravet bygde på styrevedtak eller årsmøtevedtak, må det ansees å være korrekt at Norges Bokseforbund ikke tok kravet til etterretning.

Dette til underretning.

Molde, den 24.11.2004

Ulrik Reinert Opdal

Rådgiver