Diskusjon om norsk boksing | Norges bokseforbund

Diskusjon om norsk boksing

Viser til innlegg med kommentarer og synspunkter om norsk boksing. Før diskusjonen kommer ordentlig igang vil forbundet gjerne komme med noen fakta:
Publisert: fredag 17. november 2006

Saken vedr. Cecilia Brækhus forfall til VM og overgang til proff.

Forbundet har mottatt legeerklæring om Cecilias skulderskade og har tatt det til etterretning.

Det er alikevel grunn til å si at måten denne overgangen foregikk på var uryddig og førte til mye ekstra arbeid og økonomiske utlegg for forbundet.

-Avlysning av Norway Box Cup.
Grunnen til at NBC 2007 ble avlyst er at vi ikke har et seniorlag på et godt nok nivå som kan matche gode utenlandske deltagere. Når våre 2 beste jenter også er ute, ville et slikt kostbart arrangement ført til at boksere fra andre nasjoner bokset finaler mot hverandre.
Forbundet arbeider nå sammen med Oslo Bokseklubb om å arrangere en ungdoms og juniorturnering hvor våre beste får prøve seg mot motstandere fra de nordiske land. Samtidig inviterer vi motstandere til våre beste senior kvinner og menn, sannsynligvis fra Litauen. Det vil derfor bli et arrangement hvor vi får se våre beste i finalene. Dette vil bli på de samme datoer som NBC skulle arrangeres.


-Videre utvikling av boksingen i Norge.
NBF ønsker å utvikle bredden i norsk boksing og har derfor engasjert Kjell Sørum fra Gran og Stein Rune Eriksen fra Dingo i Stavanger til å arrangere breddesamling i de enkelte regioner. Her inviteres klubbene til å komme med ungdommer av begge kjønn til en møteplass hvor de får påfyll av teknisk og taktisk trening og kanskje noen nye øvelser og treningsformer. Samtidig er det en sosial del hvor de blir kjent med hverandre og hvor de 2 lederne har et tilbud utenom treningen, f.eks go-kart- båttur - rafting osv. Tilbakemeldingene fra disse samlingene har vært gode og vi håper at dette vil være med på å øke bredden og interessen for å bokse.
Erik Dahlèn har nå hovedeansvaret for å utvikle våre beste ungdoms- og juniorboksere. Hittil i høst har de hatt 3 samlinger og deltatt på 2 turneringer i Sverige med godt resultat. Her må også klubbtrenerne støtte opp og delta på samlingene og turneringene.
Når det gjelder seniorene skal Andrej Gmitruk overta ansvaret her. Vår gamle landslagstrener har vært syk og har vært gjennom en operasjon, men er nå tilbake og vil være i full aksjon fra nyttår. Han kommer til Norge i kveld og vil være tilstede på Drøbak BK,s stevne i morgen lørdag. 

-Oppfølgning av klubbene.
Det er viktig å konstantere at det er klubbene som er bærebjelken i idretten vår. Vi har mange små (i antall medlemmer)
klubber som sliter med å organisere og utvikle seg. Mange klubber er avhengige av å ha ildsjeler som legger ned mange timer for å få ting til å gå rundt. Ofte er også økonomien begrensende for aktiviteten. Forbundet er nå i en prosess hvor det skal engasjeres en person som skal hjelpe klubbene med dette, f.eks informere om muligheter til å søke om støtte, foreslå inntekstbringende tiltak, organisere aktivitetstilbud og sette klubbene i bedre stand til å utvikle seg og gi nødvendige tilbud til alle aldersgrupper. Vi håer å få dette på plass i nærmeste framtid.

-Representasjonsboksere og økonomi.
I kjølvannet av diskusjonen om amatør kontra proff er det viktig å synliggjøre hvordan økonomien fungerer i vårt forbund. Det er viktig å konstantere at vi er et av de få forbund, og antagelig det eneste i denne størrelsen, som betaler absolutt alle utgifter i forbindelse med våre representasjonsboksere. De fleste andre forbund, f.eks kickboxing, judo, bryting og kampsport, opererer med egenandeler fra klubb eller utøver når de deltar i internasjonale turneringer og mesterskap. Dette er egenandeler som ofte er 50% og mere av kostnadene for reise og opphold. Det samme gjelder også treningssamlinger. Det er derfor grunn til å rette oppmerksomheten mot de betydelige ressurser som settes inn for at våre beste utøvere skal utvikle seg mot et høyt nivå.

Håper at diskusjonen fortsetter og at det kommer synspunkter som kan bidra til en god utvikling av norsk amatørboksing