Det ble sølv til Vegar Tregren i Europamesterskapet for junior 2014 | Norges bokseforbund

Det ble sølv til Vegar Tregren i Europamesterskapet for junior 2014

Gratulerer til Vegar Tregren fra Ulf-an BK i Trondheim. Han tok den første sølvmedaljen noensinne i et Europamesterskap for Juniorer!!Det ble også bronsemedalje til Martin Larsen i Europamesterskapet 2014. Martin Larsen tapte en meget jevn semifinale 1-2, og var "millimetere" fra finaleplassen. Vegar Tregren tok sølvmedalje i EM for Juniorer 2014
Publisert: fredag 24. oktober 2014

---------------------------------

Junior EM i Zagreb er godt i gang, og det er et stort mesterskap med 39 nasjoner og 221 boksere er på plass.

75 kg Martin Larsen, NOR - Rafal Stazsewski, POL 3-0

Rolf gjorde en veldig god mesterskapsdebut, og skal være fornøyd med sin innsats. Han startet i et godt tempo om tok ledelsen i kampen men orket ikke riktig å stå imot Naghiyev som var litt sterkere på slutten.

Martin starter også i et godt tempo mot den svingende Stazsewski som er farlig i innledningen på kampen med sine eksplosive slagserier. Men Martin har en god fokus og er meget nære å stoppe polakken i den siste runden. En god start på turneringen for Martin mot en tøff motstander, Stazsewski var i kvartfinalen i 81 kg under siste junior VM! På mandag møter Martin moldaviske Antoli Dimura.

19. oktober
91 kg Arnold Taraskevidus LTU - Jonas Sønsteby, NOR 3-0
 Jonas Sønsteby i 91 kg tapte i sin innledende kamp mot Arnold Taraskevidus fra Litauen under junior EM i Zagreb. Jonas var den sterkeste bokseren, og vi håpet at det skulle rekke til seier men det ble tap med 3-0. Kanskje ble det lite mye satsing fra Jonas side der presisjonen og distansen ikke alltid var på plass. Men Jonas er junior også neste år, så kan kommer nok sterkere tilbake til mesterskapene neste år.

20. oktober

81 kg Vegar Tregren, NOR - Carmelo Calabro, ITA  3-0
75 kg Martin Larsen, NOR - Antoli Dimura, MDA  TKO-2

Martin Larsen i 75 kg stoppet Antoli Dimura fra Moldavia i den andre runden etter at ha kjørt øver Moldavern direkte fra start. Dommeren stoppet kampen etter tellinger både i den første og andre runden. Martin viser meget god form og har nå to seirer i turneringen etter lørdagen vinst mot Stazsewski fra Polen. I kvartsfinalene møter Martin John Docherty fra Skottland som vant sin kamp mot Nikoly Chavdarov fra Bulgaria.

Vegar Tregren i 81 kg viste også meget bra boksing då han slo Carmelo Calabro fra Italia med 3-0. Vegar presset Calabro i alle rundene og varierte med slag på alle distanser og hadde flere tunge treffer mot kroppen. Italieneren fikk også en telling i slutten av den andre runden etter flere tunge slagserier fra Vegar. I kvartsfinale venter Algirdas Taraskevicus fra Litauen. Taraskevicus stoppet Vido Loncar fra hjemme nasjonen Kroatia på TKO i den tredje runden.

21. oktober- (8.delsfinale)
64 kg Dobondi Sorin Claudiu, ROM - Anders Eggan, NOR 3-0
Anders gjennomførte en god kamp men taper mot en for dagen bedre motstandere. Rumeneren hadde litt mer rutine og bokset som en seniorbokser. Dette var en god erfaring for Anders som trenger litt mer styrke og erfaring på internasjonalt nivå. Anders er førsteårs-junior, og er sikkert med og slåss om medalje på neste års juniormesterskap

22. oktober Kvartfinaler
81 kg Vegar Tregren, NOR - Algirdas Taraskevicus, LIT 3-0
75 kg Martin Larsen, NOR -  John Docherty, SCO  3-0

24. oktober Semifinaler
81 kg Vegar Tregren, NOR - Jurgen Ulededaj, ALB 3-0
75 kg Giovanni Sarchiotto, ITA - Martin Larsen, NOR 2-1

Sarchiotto er en meget skolert bokser og han kontret med sine kryss-slag mange ganger fra distanse i den første runden. Martin kom aldri nærme nok til å treffe med noen gode slag. I slutten av runden ble Martin truffet av en høyre som igjen førte til en stående telling på nordmannen. Martin tapte den første runden dermed klart. I den andre runden kom Martin seg nærmere sin italienske motstander og det ble en jevn runde. I den siste runden presset Martin på med alt han hadde og vinner denne runden klart. Alt i alt så vinner Sarchiotto greit etter hans meget gode første runde.

Tross tap i dag så har Martin Larsen vunnet bronsemedalje i Europamesterskapet og er nå rangert blant de 4 beste bokserne i Europa!

Gratulerer Martin, du har gjort oss i bokse-norge stolte!

25. oktober Finale
81 kg Paul Aradoaie, ROM - Vegar Tregren, NOR 3-0
Det var et fyrverkeri av en kamp i den første runden. Masse slag og gode treffere fra begge boksere, men rumenske Aradoaie hadde nok litt større slagfrekvens og vinner vel denne runden knepent. I den andre runden så presser Tregren mer fremover og rumeneren virker litt sliten. Vegar treffer med en rett venstre kryss som virkelig ryster motstanderen i slutten av runden. Dette var en knepen runde til Vegar. Alt avgjøres i den siste runden, og det ble en kjempetøff batalje! Vegar gir alt i den siste runden, men han klarer ikke å treffe rumeneren nok til å ta hjem gullet.

Gratulerer til Vegar Tregren med den første norske sølvmedaljen noensinne i ett Junior Europamesterskap!

-------------------------------------

Norge deltar med 5 boksere på junior EM i Zagreb. Rolf Olsen fra TK og Anders Eggan fra Trym debuterer på mesterskap men god rutine finns i troppen. Erfaring fra både EM og VM har Martin Larsen fra Trondhjem, Vegar Tregren fra Ulf-an og Jonas Sønsteby fra Raufoss. Vegar har dessuten med seg en bronse fra seneste junior VM og deltagelse på Youth Olympic Games i august.