Buskerud Idretskrets reagerer | Norges bokseforbund

Buskerud Idretskrets reagerer

Drammens tidende har kjørt fram at Kay Tverberg er anmeldt for vold.Dette er et leserinnlegg fra en forarget idrettssjef i Buskerud.
Publisert: torsdag 09. desember 2004

”Tarvelig” av Drammens Tidende

 

Nylig kunne vi lese i DT at bokseren Kay Tverberg var tiltalt for vold på utesteder i Drammen. Nyhetsredaktøren bruker også bilde for å vise fram for alle og enhver hvem denne Tverberg er. For noen mndr. siden ble vi møtt med en nyhet om at han var innblandet i en voldssaksak, også da med navn.

 

Som idrettssjef i Buskerud idrettskrets er jeg selvsagt opptatt av idrettens rolle i samfunnet, og har fokus på at utøvere og klubber skal representere idrettens verdier på en god måte. Jeg vil ikke på noen måte unnskylde evt. vold som idrettsutøvere selvforskyld påfører andre. Slik offentlig gapestokk som denne unge bokseren blir utsatt for, handler derimot om å forhåndsdømme en som så langt ikke har fått prøvd sin sak i rettsvesenet. For sånn virker et slikt presseoppslag!! For å konkretisere: en idrettskollega fra det offentlige  sa til meg i går : ”Tverberg har jo fått dom for vold”.  ”Nei, det bare virker sånn i Drammens Tidende!” svarte jeg, dog noe urettferdig siden NRK Buskerud også hang seg på offentliggjøringen.

 

I idretten i Buskerud er vi stolte av å ha ”dømt” Kay til å få idrettskretsens innsatspremie for 2001. I ”domspremissene” 15.01.02 het det: ” Buskerud Idrettskrets tildeler Kay Tverberg  til BIKs innsatspremie for 2001 for sine idrettslige prestasjoner og gode holdninger”. Altså: denne unge karen er først og fremst kjent i idretten for sine holdninger i ypperste klasse. Etter mye ståhei ble han videre vraket fra Buskerud fylkes idrettsipend samme år fordi politikerne rangerte boksing som mindre verd enn annen idrett . Dette satte sinnene i kok i en samlet idrettsbevegelse, og han ble hedret av Bokseforbundet i samme anledning nettopp pga. sine gode holdninger.  Hvorfor løftes ikke dette fram i avisa samtidig for å skape et svev av balanse i framstillingen av utøveren?

 

Det kunne være fristende å anbefale avisas nyhetsredaktør å titte litt oftere på  ”redaktørplaktens” innhold om pressens ansvar, men det skal jeg ikke gjøre. Da kunne jeg vel risikere et sviende angrep fra avisas lederskribent.

 

Jakob Vik

Idrettssjef Buskerud Idrettskrets