AIBA KONGRESS 2006 | Norges bokseforbund

AIBA KONGRESS 2006

Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) avholdt sin kongress i Dominikanske Reublikk i perioden 02.-05.11. 164 forbund møtte med sine representanter, noe som er rekord. Valget på president var det som samlet størst interesse, og sto mellom gjenvalg av prof. Anwar Chowdry (president siden 1986) og Ching-Kuo Wu fra Taiwan. Etter en meget spennende opptelling vant Wu med 4 stemmer og kan nå innlede det han i sin kampanje har kallt ”Det nye AIBA”.
Publisert: torsdag 09. november 2006

Valget av gen.sekretær førte til at den sittende, Caner Doganelli fra Tyrkia, ble gjenvalgt etter omvalg.

I valg av visepresidenter og styremedlemmer fikk vi det gledelige resultat at Norge for første gang fikk en med en representant  ved Ørnulf Hansen. Fint for idrettens utvikling var også at AIBA,s styre fikk en kvinnerepresentant da Sveriges Bettan Andersson ble valgt.


Alle forholdsregler var tatt med for å unngå muligheter for valgfusk. Dette førte til at hele valgprosessen tok ca 15 timer og representantene holdt det gående hele natten før det hele var avgjort.

Presidenten i europas forbund (EABA), russeren Edvard Khussainov, hadde satset på å få gjenvalgt Chowdry med tanke på at han selv skulle ta over etter 4 år. Dette mislyktes han med men ble valgt inn som visepresident fra Europa.

Den nye presidenten Ching-Kuo Wu sitter som Taiwans representant i IOC og vil innordne boksingen etter de pålegg som er gitt i forhold til amatørboksingens fremtid som olympisk idrett. Dette har også Norges represenant Gerhard Heiberg sagt seg meget tilfreds med.