Nyheter | Norges bokseforbund

Artikler fra 2006

VIKTIG ! Rapport fra bokseskoler
torsdag 23. november 2006

Ber om at klubber som har gjennomført bokseskoler i 2006 sende inn rapport til forbundet. Rapporten skal inneholde: Tidsperiode - antall timer - hovedpunkter i innholdet - deltagerliste med alder, ansvarlig instruktør(er), oversikt over kostnader. Send den snarest inn til forbundskontoret hvor den legges inn i forbundets rapport om gjennomførte klubbaktiviteter. Dette vil generere midler fra post 3 til klubben.

Behov for dommere
onsdag 22. november 2006

Klubber som har medlemmer som ønsker å ta dommerkurs melder dette inn slik:Klubber i N-Norge til Jan Myhre, mob. 90048018, e-mail: janmyhre@mil.noTrøndelag til Odd Inge Misund, mob. 90851121, e-mai: odd-misu@online.noVestlandet til Hjalmar Styve, mob. 93446500, e-mail: hjalmar.styve@husbanken.noØstlandet til Klaus Bareksten, mob. 91108420, e-mail: kbarek@online.noSørlandet til Arild Hannaas, mob. 90928509, e-mail: arild.hannaas@losmail.noArild Hannaas får en oversikt over alle kandidater, planlegger og koordinerer dommerkursene.Det er spesielt viktig å få fram nye kampledere.

Proffboksing uke 46/47
tirsdag 21. november 2006

Roger Pettersson gir oss ukas proffboksing

Det ble 5. plass i VM for Ingrid Egner
tirsdag 21. november 2006

Det ble tap 5-11 for Ingrid Egner mot indiske Usha i dagens kvartfinale. Det ble for vanskelig for Ingrid å vinne en jevn kamp på den indiske bokseren sin "hjemmebane" i New Dehli. Det stod respektive 1-1 og 3-3 etter de to første rundene, og alt lå til rette for et jevnt sluttresultat før den siste runden. Men i den tredje runden fikk indiske Usha betalt for alt, noe som inkluderer en klokke-ren treff i nakken på den norske bokseren. Til trodd for de forsmedelige tapet så ble det tross alt en femteplass under årets verdensmesterskap for Ingrid Egner, og vi gratulerer med meget god innsats.

Resultater stevne i Drøbak 18.nov.
tirsdag 21. november 2006

Drøbak bokseklubb arrangerte sitt årlige novemberstevne nå i helgen, og det var påmeldt ca 80 boksere. Totalt ble det bokset 25 kamper fordelt på 5 merkekamper, 5 diplomkamper og 15 ordinære kamper. Det store antall påmeldte boksere viser at behovet for breddestevner er stort, og at det er nok av boksere som vil bokse. Av tidsmessige grunner ble det satt stopp på 25 kamper, selv om det var flere som gjerne ville bokse på stevnet. Parallelt med stevnet, ble det arrangert breddesamling for ungdom/junior fra fredag til søndag. En stor takk fra bokse-Norge til trenerduoen Stein Rune Eriksen og Kjell Sørum med hjelpetrenere for innsatsen og engasjementet.

VIDAR JAKOBSEN BLE BARENTSMESTER
mandag 20. november 2006

Vidar Jakobsen fra Bodø BK ble Barentsmester i helgen. Han fikk direktefinale, og møtte finske Wille Nordlund i junior + 91 kg. Det ble en kamp, der Bodøgutten vant fortjent 3-0. Vera Schnabel, Bodø BK gikk på et 3-0 tap mot finske Marja Pernu. Mesterskapet er et samarbeide mellom Nord- Norge, Sverige, Finland og Russland. Mesterskapet gikk i Uelåborg i Finland. En reise på 160 mil for Bodøgjengen. Bodø BK hadde meldt på 2 boksere til, men de fikk desverre ikke kamp.

NM-ungdom og diplom
mandag 20. november 2006

Kommet til 2 deltagere i NM-ungdom begge i 63 kg:Fredrik Lerdal Ski BK og Ricky Aarum, Fredrikstad BKInformasjon om Landsmesterskapet i diplom som følger:

Seier til Ingrid Egner i åpningskampen
søndag 19. november 2006

Under VM for kvinner i India vant Ingrid Egner sin åpningskamp mot polske Anna Kasprzak med 16-15. Dette ble en thriller av en boksekamp, hvor det stod helt likt til det var igjen 10 sekunder og Ingrid traff med en perfekt rett høyre og tok hjem seieren med et poeng. Ingrid bokser kvartfinale i overmorgen mot hjemmebokseren fra India; Usha.

VM for kvinner er i gang
lørdag 18. november 2006

Årets Verdensmesterskap for kvinner startet fredag 17. november og avsluttes 24. november. Den eneste norske deltageren er Ingrid Egner, og hun skal slå seg frem til en medalje i New Dehli, India. I sin åpningskamp i 57 kg skal Ingrid møte polske Anna Kasprzak. Anna er en meget eksplosiv bokser, som bla. er Europamester i Kickboxing, og hun har i tillegg gått tre proffkamper i boksing. Ingrid på sin side er i superslag og har gjennomført en tilnærmet perfekt oppkjøring til dette mesterskapet.Det er 178 deltagere fra 34 land, og hele 19 deltagere i fjærvektsklassen (57 kg) som Ingrid Egner deltar i.Disse bildene kan fritt benyttes av pressemedier (foto: boksing.no):1: VM-deltager i 57 kg Ingrid Egner profil2: VM-deltager i 57 kg Ingrid Egner på sekkDet finnes en utmerket bokseblogg om årets mesterskap på sidene til Henriette Birkeland Kitel skrevet av Ingrid og landslagstrener Martin Kitel. Sidene til Henriette har nettopp blitt oppdatert, så ta dere en titt innom for mye godt boksestoff.

Styremedlem Svein Ivar Riiser svarer
fredag 17. november 2006

Styremedlem Riiser svarer på innlegget fra Bent Ellingsen (midt på siden her). Riiser mener at vi bør bygge broer mellom amatør og proffidretten, slik at NBF står som hovedansvarlig for en sunn utvikling av boksesporten her i landet i tiden fremover.

Diskusjon om norsk boksing
fredag 17. november 2006

Viser til innlegg med kommentarer og synspunkter om norsk boksing. Før diskusjonen kommer ordentlig igang vil forbundet gjerne komme med noen fakta:

Deltagere NM Ungdom og Diplom-mesterskapet
fredag 17. november 2006

Her følger oversikt over påmeldte deltagere ved fristens utløp:

Turbulens vedrørende proffboksing
torsdag 16. november 2006

Den siste tiden har det vært mye frem og tilbake i media vedrørende Cecilia Brækhus sin avskjed med amatørboksingen (hun blir pr. definisjon ikke proffbokser før hun har bokset sin første proffkamp). Det har vært mange meninger om denne saken og jeg har mottatt mange reaksjoner fra bokseinterreserte. Her er mine: - Jeg er helt sikker på at når Cecilia sier hun er skadet, så er hun det. Om hun er godt nok trent og motivert til å delta i VM er en annen sak som bare hun vet, men jeg må ta hennes ord på at hvis kroppen og formen hadde vært på topp så hadde hun deltatt.- Det finnes ingen lover. regler eller kontrakt som sier at Cecilia ikke kan bli proffesjonell. Det etiske med at hun har fått mye støtte til trening og konkurranser fra NBF for så og forlate amatørboksingen er kanskje en liten ripe i lakken, men ærlig talt ikke noen stor sak. Analogien til fotball er er den berømte Bosman-dommen; har du ikke kontrakt så kan du forlate klubben din på timen (jfr. arbeidslivet forøvrig).- Det er nyttesløst å true proffboksingen ut av Norge, da de to leirene er avhengige av hverandre for å overleve i den stadig trangere mediajungelen. Begynn med kommunikasjon og samarbeid! - Lag gode nok arbeidsbetingelser for våre beste amatørboksere slik at de holder seg lengst mulig innenfor amatøridretten mvhRedaktør for Norges Bokseforbund (amatør) og sekundant/cutman (proffboksing)Frank Robert WalstadLes innlegget fra bokseentusiast; Bent Ellingsen fra Drammen og hans synspunkter på avlysningen av Norway Box Cup og ikke minst proffovergangen. I tillegg se hva Stonehand Promotions leder Helge Wærøy har å si om saken som et svar på Norges Bokseforbund utspill i saken.

Alexander Ullenes Hagen tok gull i ABC
torsdag 16. november 2006

Alexander Ullenes Hagen fra Flekkefjord BK vant gull i ABC cup i Göteborg. Han bokset for juniorlandslaget og møtte først den danske mesteren på lørdag og så den svenske mesteren på søndag. Alexander måtte slite litt med de to i begynnelsen av de respektive kampene, men fikk overtaket etter hvert og vant to solide seire

Ungdom/junior turnering i Danmark
torsdag 16. november 2006

Vi skal delta med et ungdom/juniorlag i Vest-Jydsk Cup 08.-10.12. Forut for det avholdes det en treningssamling 01.-03.12. Uttak til samling foretas etter NM-ungdom. For info ta kontakt med Erik Dahlèn mob. 909 32 642

Se i Dagbladet - Bodø BK klubben i mitt hjerte
tirsdag 14. november 2006

I serien klubben i mitt hjerte har Dagbladet i dag reportasje fra Bodø BK. Klubbens altmuligmann Jan Myhre er stolt av sin klubb og medlemmene.

AIBA Kongress nye regler
tirsdag 14. november 2006

Under AIBA,s kongress ble det behandlet et syort antall forslag til nye eller endring av reglerHer er en oversikt over de vikstigste i engelsk versjon.

Proffboksing uke 45/46
mandag 13. november 2006

Roger Pettersson gir oss ukas proffboksing

Kretsstevne i merke- og diplomboksing
mandag 13. november 2006

Bodø BK som er en av landets mest aktive klubber arrangerte et stevne i helgen med en god blanding av merke, diplom og treningskamper. Det ble bokset 12 kamper med utøvere fra Bodø BK, Mo BK og Tromsø SI.

PRESSEMELDING
mandag 13. november 2006

Vedrørende Cecilia Brækhus sin overgang til profesjonell boksing

Side: 2 / 15