Nations Challenge i Trollhettan 23.-24. August (26.08.2019)

Sverige best i lagkampen. Nations Callenge i Trollhettan, Sverige ble en tøff og tett lagkamp hvor Sverige vant 5-4 over Norge.

Første kamp var Magomadov fra Moss i 54 kg ungdom. Mossegutten startet godt i første runde, men hadde lite og by på i andre og tredje runden. En klar 3-0 seier til SWE.

I 70 kg ungdom var Adam Arsaev fra AIK-Lund. Adam er en fighter og lot aldri Svensken få styre kampen. En knapp men god seier med 2-1 til Norge.

I 75 kg ungdom stilte Norge med Markus Øvald. Markus er nok fremtiden for Norsk boksing, men Svensken ville være med å kjempe om seieren. En litt forsiktig Norsk første runde var nok utslagsgivende for Svensk seier 3-0.

I 56 kg junior stilte Ahmadzai Nomankhan fra Raufoss BK. Nomankhan bokset en flott første runde, men Svensken tok tak i de to siste rundene så seieren gikk til Sverige med 3-0.

Det var kun en damekamp på dagens stevne. Norge hadde Veronica Losvik fra Bergen AK. Det var aldri noen tvil om at Veronica traff mest og hardest. Hun vinner en grei kamp med 2-1

Adrian Haug fra Pors BK veide inn til 60 kg. Adrian kan og vil mye med sin boksing. Dessverre så er det noen ganger ingenting stemmer. Adrian forsøker men det blir med det. Tap 3-0 og Svenskene leder lagkampen 4-2.

Martin Skogheim stilte i 64 kg klassen hvor alt går Martins vei etter sin debut som senior bokser. Nok en gang vinner han over en av medaljøren fra det Svenske Senior mesterskapet. Martin gjør det vanskelig for sine motstandere. Nok en grei seier og 3-0 til Martin.

Stevnets siste seniorkamp gikk med Moa fra OBK i 69 kg. Det ble en underholdende, spennende kamp hvor gutta bøy på seg selv. Dette oppgjøret hadde alt en tungvektskamp kan ha. Tunge slag til hode og kropp. Det var «Show time» Lagkampens mest underholdende kamp endte med Svensk seier 3-0.

Nicola Møller fra Skien BK 69 kg junior fikk æren av å bokse bankettens eneste juniorkamp mot hjemme favoritten Peter Ahlberg. Presset lå på Svensken, Nickolai hadde alt å vinne. Vi fikk se en bokser som virkelig hadde gjort jobben i sommer. Han kom med det ene angrepet etter det andre, hvor Svensken hang godt med, men han var litt etter hele veien. Etter tre flotte gode runder kunne Geir Dahlen som var kampleder heve armen til rødt hjørne og Nicolai. Det ble dermed norsk seier

Det var god stemning i salen, når Martin Skogheim fikk prisen for beste Norske bokser.

Moa Amsalkhir fikk premien for stevnet mest underholdende kamp.

 

Det Norske laget foruten boksere var
Lagleder: Per Arne Skau NBF

Trenere/sekundanter: Leif Lødeng, Moss BK, Zayndi Arsaev, AIK-Lund, Kenneth Øvald, Pors BK, Erik Dahlen, Raufoss BK, Hjalmar Styve, Bergen AK, Andrè Sollund, FL, Max Mankowitz, OBK og Ahmad Skien, BK

Dommere: Geir Dahlen og Morten Almås