Boksing som “valgfag” i skolen (09.02.2019)

Hvert år (uke 6) arrangerer vi på Markaplassen skole i Trondheim noe vi kaller “Aktivitetsuka”. Denne uka kan elevene velge ulike aktiviteter ut fra egeninteresse, og skolen tilbyr elevene blant annet matkurs, vinterovernatting, sjakk, musikal, tegneseriekurs m.m. I tillegg tilbyr vi elevene grunnkurs i boksing.

Norsk skole har ingen tradisjon for å tilby boksing som aktivitet, så det er veldig artig at vi på Markaplassen kan gi elevene dette tilbudet. Dette året deltok 18 elever fra 8.-10.trinn. Noen få hadde litt erfaring fra kampsport, men de fleste var nybegynnere. Vi var så heldige at vi fikk benytte lokalene til Bokseklubben av 1930 på Rosten i Trondheim, noe som var spennende for elevene. Det blir noe annet å tilbringe 5 dager i en ordentlig bokseklubb med alt utstyr fremfor å måtte være i en liten gymsal!

I løpet av uka ble det gjennomført 5 økter à ca. 90 minutter, der elevene fikk en liten smakebit av boksesporten gjennom blant annet trening på teknikk, styrke, taktikk, sandsekk og puter. I tillegg fikk de prøve seg på lett sparring. En av B-30s beste boksere, Dennis Hofstad, gjennomførte en gjestetrening som en del av sin egen trenerutdannelse, noe som satte en ekstra spiss på uka for elevene. Elevene utviklet seg mye i løpet av uka, og evalueringen i etterkant ga oss gode tilbakemeldinger på at dette både var et spennende og populært tilbud. Vi takker B-30 for lån av klubblokalet og håper vi også neste år kan gjenta årets suksess!

Sigmund Aagaard,
lærer/instruktør Markaplassen skole