RockSteadyBoxing: Slår tilbake mot Parkinson (26.03.2018)

Dette er et viktig samarbeidsprosjekt mellom Norges Bokseforbund, Oslo bokseklubb og Oslo/Akershus Parkinsonforening. NBF har fokus å fysisk trening som kan avhjelpe symptomer og bremse sykdomsutviklingen noe.

Bildet: Prosjektleder Rune Vethe slår tilbake til mot Parkinson! Her sammen med deltaker Henning Bruun.
Foto: Stian Amadeus Antonsen

I en boksehall på Jordal amfi i Oslo strømmer «Despacito» ut av høyttaleren mens kvinner og menn i alle aldre slår på sandsekker. Det er kanskje ukjent for mange, men boksing viser seg altså å kunne bremse utviklingen av Parkinson. En av de som deltar er 47 år gamle Henning Bruun, som ble diagnostisert med Parkinson for over tre år siden.

– Jeg merker at jeg får god effekt av denne treningen. Jeg skjelver mindre og blir bedre på koordinasjon, forteller Bruun.

Les mer om prosjektet på Ekstrastiftelsen sin hjemmeside her: https://extrastiftelsen.no/prosjekter/rocksteady-boxing-fight-back-parkinson/