2 Sølvmedaljer: AIBA turnering i Eger, Ungarn den 5.-10. Mars (11.03.2018)

Fredag:

Det ble Sølvmedaljer til Martin Skogheim og Don Emini i turneringen 68th Bornemissza Internasjonal AIBA Boxing Tournament 2018.

Martin herjer med sin Ungarske motstander gjennom 3 runder. Vi er ikke i tvil, Martin vinner sin første internasjonale AIBA turnering.Men respektløst ovenfor Norge, Martin og det Norske laget gir de Gullet til Ungarn sin hjemmebokser. Dette er noe de beklager senere å tildeler Martin premien for beste juniorkamp som trøstepremie. Martin får ta til takke med Sølv og tar godfølelsen og selvtilliten videre med til Nordisk om 2 uker.

Don Emini møter Kaszakstan sitt supertalent og knockout marskin som herjer rundt med sine motstandere fra turnering til turnering. Don åpner første runde fantastisk, andre runde blir tøff men han henger med videre. Siste runde blir en lang, vond reise. Med sine siste krefter gir han Kaszakstaneren flere kontringer som sitter godt. Kampen taper vi greit 0-5, men han vinner første runden som er en god trøst tross tapet for en bokser i verdensklasse. Norge tar sitt andre SØLV  i årets turnering.


Torsdag:

Nok en flott dag for våre boksere her i Eger, Ungarn hvor to gutter er klare for torsdagens semifinaler.

Mehedi Al- Gazzsi i 54 kg ungdom bokser en fantastisk kamp mot Amerikaneren Jalil Hacett.
Mehedi starter kampen veldig bra mot den langbente og tekniske Amerikaneren. Han møter sin motstander med slag til kroppen og avslutter til hode. Amerikaneren slår flere lange uppercuttere mot kroppen til Mehedi som ved to anledninger treffer under belte som gir telling og da 2 advarseler til Jalil.  Den siste runden blir en tøff hardtslående runde fra begge boksere. Da gongongen går for siste runde, er seieren vår tror vi. Med advarsel i første og andre runde til Amerikaneren skal det ikke være mulig å tape. Med tap 2-3 føler vi oss snytt for seieren som burde gått til Norge og Arendal.

Martin Skogheim i 60 kg junior går inn i turneringen mot Svenske Ibrahim Nabil, som han har slått to ganger tidligere denne sesongen. Martin vil mest, kjemper best og vinner kampen fortjent 4-1. Martin viste seg som den beste bokseren i denne kampen, men vi vet at han har mye mere å gi i morgendagens semifinale som går mot Alex Jaka fra Ungarn.

Don Emini 69 kg junior går videre til semifinalen her i Ungarn etter seier over Italias Salvatore Cavallaro på WO. I morgendagens semifinale står Andreas Palm fra Sverige

Onsdag:
En flott dag for våre lovende ungdom og juniorboksere her i Eger Ungarn. Etter innveiingen og åpningssermonien er det tøffe tak for våre puglister. Med 278 innveide boksere fra 20 nasjoner så blir dette en knall tøff turnering.

Mehedi Al-Gazzi fikk 10 motstandere i sin 54 kg ungdomsklasse. I sin debut internasjonalt møtte Arendals gutten Gabor Olveti fra Ungarn. Ungareren startet kampen i et høyt litt ukontrollert tempo. Mehedi flyttet seg for så å kontre. Ungareren brukte opp kruttet etter 1 min 25 sekunder, hvor Nordmannen med gode kropps slag og med avslutning til hode satte en stopper for Ungarsk avansement. Mehedi tar en klar seier på oppgivelse i første runde AB-1. I sin kvartfinale møter Mehedi Amerikaneren Jalil Hackett som også stoppet sin motstander før full tid.

Daniel Grande veide inn til 64 kg i junior klassen hvor han har 11 motstandere i sin gruppe. I første kamp trekker Daniel Ungareren Adrian Orban. Adrian er en meget sterk og god bokser som har deltatt internasjonalt i flere år. Daniel går respektløst til verks med sine rette slag til hode og kropp. Ungareren fikk problemer med Nordmannens flotte angrep og forflytninger ut og inn. En jevn men knapp runde til Daniel. Andre runde starter godt for Daniel hvor han blir litt ivrig som gjør at Daniel dessverre må ta noen slag i slutt sekundene som blir avgjørende for runden. Det står 1-1 føre siste runden. Siste runden blir jevn og god men Nordmannen gir bort seieren de siste sekundene hvor han tar noen slag som blir avgjørende. En sterk debut av Daniel som taper 1-4 å er ute av turneringen.

Don Emini 69 kg junior veier inn sammen med 10 andre i vekta. Han møter Serbias Stefan Ristanovic i sin første kamp. Don tar tak fra starten av og presser Stefan bakover med sine rette slag som avsluttes med venstre sving. Don fortsetter med finte for så å slå direkte høyre og venstre sving. Disse kombinasjonene satt godt i god variasjon med rette slag til kroppen.Første og andre runde vant Don klart, etter at Serberen fikk telling seint i runde 2. Tredje runde ble en transportetappe hvor Don ønsket flere tellinger på motstanderen noe som er vanskelig på bestilling. En jevn men knapp runde til Don. Med seier 5-0 og avansement til kvartfinalen som går mot Italias Salvatore Cavallaro.

Martin Skogheim 60 kg junior går inn i turneringen Onsdag mot en kjenning fra Sverige Ibrahim Nebil. I denne vekta er det totalt 9 boksere.