Rapport fra Strandja turneringen i Bulgaria (28.02.2016)

Strandja turneringen har vokst seg til den kanskje den sterkeste AIBA turneringen i Europa og gjennomføres nå for 67 gangen.

Årets turnering hadde rekord i deltagerantall med 40 deltagende nasjoner der de fleste å forberede seg til de ulike OL kvalifiseringsturneringene der Europa har sin OL kvalik i Samsun og Tyrkia 07-18 april. Det merketes på nivå at det er OL år der alle nasjoner arbeider hard for at preparere sine boksere på beste måte. Den Norske troppen gir en godkjent innsats og viser at vi er med og fightes om medalje på denne type av turneringer. Våre boksere er i en spennende utviklingsfase og tar hele tiden in på toppen men vi må bare fortsette den harde jobben, og hele tiden gire det bedre og bedre for at nå ende frem til medalje.

Marielle Hansen i 51 kg vant sin innlednings kamp mot Yana Burym, fra Hviterussland der hun kontrollerte hele kampen. Hun var veldig nære at vinne neste kamp mot Yodgoroy Mirzetaeva fra Usbekistan men taper 2-1. Men det var en viktig test for Marielle at prøve seg mot tøffeste internasjonale motstand i OL vektklassen 51 kg. Marielle fikset dette på en god måte og viset hun kan bokse på en høy internasjonal nivå i 51 kg men må opp i et litt høyre tempo for at komme hele veien til finale.

I 60 kg bokset Bernard Angelo Torres første kampen mot Willem Efmorfidis fra Hellas og vant alle runder klart. I kvartsfinale blev det en veldig jevn kamp mot Bucsa Dorin fra Moldavia. Bernard hadde kanskje trengt noen angrep til for at vinne men gir en god innsatts. Moldavern vinner siden hele turneringen så det viser at Bernard er med bland toppen.

Hadi Srour i 64 kg bokset sin kanskje beste kamp i karrieren mot Thomas Maredudd fra Wales. Klar poengseier med 3-0. Hadi har hittet sin boksing og kan variere med tydelige treffer med enda halle teknikken som er hans styrke i boksingen. I kvartsfinale blev det tap mot Wayne Kelly fra Irland. Det var en god kamp og i de perioder Hadi for til sin boksing har han full kontroll på Iren, men med noen fler tydelige treffer vinner Kelly med poeng 3-0.

Jamshid Nazari i 69 kg fikk en hard motstander direkte, Bekzod Khalmetov fra Kazakhstan. En meget sterk WSB boksere som gav Jamshid fullt jobb i alle runder. Jamshid svarte opp bra men hadde trengt litt med bevegelse og brukt sin teknikk litt mer for at kunne utmane om seier i kampen.

I supertungvekt +91 kg fikk Simen Nysæther også en tøff trekning, Petar Belberov fra hjemme nasjonen Bulgaria som har en EM bronse på merittliste.. Simen overasker og viser ingen som helst respekt og fightes i alle rundene. Taper kampen til en bedre motstander 3-0 men viser en meget god fysisk kapasitet med høyt tempo i alle runder. Dette var karrier beste for Simen og Belberov tar siden gull i turneringen.

Vi sliter med at vinne de jevne kampene og vi må opp et nivå, men at vi ikke har dommere med oss gir saken ikke lettere. Det er en viktig sak at vare representert med dommere på de internasjonale turneringene. Dette er noe som vi må bli bedre på og egentlig skal alle nasjoner ha dommere med seg.

Totalt sett var det en god turnering for den Norske troppen der vi tar hjem flere oppgaver at arbeide videre med. Vi fikk æven god sparring de siste dagene då det var mange gode boksere på plass. Vi sparret mot boksere fra Korea, Kina, Tunisia, Polen, Hellas og Ukraina.

Resultat Strandja turneringen 2016
23 februar
51 kg Marielle Hansen, NOR – Yana Burym, BLR 3-0
69 kg Bekzod Khalmetov, KAZ – Jamshid Nazari, NOR 3-0

24 februar
51 kg Yodgoroy Mirzetaeva, UZB – Marielle Hansen, NOR 2-1
60 kg Bernard Angelo Torres, NOR – Willem Efmorfidis, GRE 3-0
64 kg Hadi Srour, NOR – Thomas Maredudd, WAL 3-0

25 februar (kvartfinale)
60 kg Bucsa Dorin, MOL – Bernard Angelo Torres, NOR 3-0
64 kg Wayne Kelly, IRL – Hadi Srour, NOR 3-0
+91 kg Petar Belberov, BUL – Simen Nysæter, NOR 3-0

Norges tropp på Strandja Turneringen 2016
51 kg Marielle Hansen, Bergen AK
60 kg Bernard Angelo Torres, Gran BK
64 kg Hadi Srour, TK 69 kg Jamshid Nazari, AIK Lund
+91 Simen Nysæter, Trym

Ledere: Erik Bredler og Geir Vestvik


Sportslig hilsen
Erik Bredler, Sportssjef