Norge er nå ute av Bocskai Tournament i Ungarn (04.02.2016)

Det ble dessverre tap med 0-3 for alle våre tre gutter i dag, og Norge er dermed ute av turneringen. Vi møter den absolutte Europa toppen i denne turneringen og vi viser at vi er med å spiller i samme divisjon. Vi har fortsatt litt arbeid å gjøre for å vinner kamper i slike turneringer, men vi er faktisk ikke så langt i fra våre motstandere. Nå satser vi videre på neste turnering som er Strandja-turneringen i Bulgaria 22-28 februar. OL kvalifikasjonen for Europa går i Samsun i Tyrkia 07-18 april.

—————————————
Onsdag 3. februar:

Landslaget deltar på Bocskai Tournament i Debrecen 02-07 februar. For våre gutter er dette en del av forberedelsene innfor kommende OL kvalifiseringer og flere av verdens beste boksere deltar i turneringen. Norge er på plass for å fighte mot de beste og vi har fått en tøff trekning.

Martin Larsen startet Bocskai Memorial Tournament i Ungarn på en glimrende måte etter imponerende boksing mot Myke Carvalho fra Brasil. Martin bokset taktisk smart mot den rutinerte Carvalho som har deltatt i 3 OL (2004, 2008 og 2012). I slutten på kampen, som var helt jevn etter 2 runder, forserte Martin i den tredje runden og i en slagveksling skadet Carvalho armen og kunne ikke å fortsette kampen. I morgen møter Martin: Kamran Shakhsuvarli fra Azerbaijan.

Salavat Khatuev og Surkho Shamilov gjennomførte gode kamper på høyt nivå, men taper i jevne matcher. Salavat taper 2-1 mot Oraca Durin fra Croatia og Surkho taper i sin nye vektklasse 81 kg mot Michel Borges fra Brasil.

AIBA har en artikkel på sin nettside: http://www.aiba.org/blog/impressive-line-up-of-aiba-boxing-stars-head-to-hungary-for-2016-bocskai-memorial-tournament/ 

(FOTO: Rolf Haug, Norges Bokseforbund)

 

Resultat Bocskai Memorial Tournament i Debrecen

03 februar:
69 kg Oraca Durin, CRO – Salavat Khatuev, NOR 2-1
75 kg Martin Larsen, NOR – Myke Carvalho, BRA TKO-I
81 kg Michel Borges, BRA – Surkho Shamilov, NOR 3-0
04 februar:
60 kg Enrico Lacruz, NED – Bernard Angelo Torres, NOR 3-0
64 kg Keles Fatih, TUR – Hadi Srour, NOR 3-0
75 kg Kamran Shakhsuvarli, AZE – Martin Larsen, NOR 3-0

 

Norges tropp på Bocskai Tournament 2016
60 kg Bernard Angelo Torres, Gran BK
64 kg Hadi Srour, TK
69 kg Salavat Khatuev, Skien BK
75 kg Martin Larsen, Trondheim BK
81 kg Surkho Shamilov, Sp-09
Ledere: Erik Bredler og Kjell Sørum

Sportslig hilsen
Erik Bredler, sportssjef i Bokseforbundet