3 tap i kvartfinalene i Strandja-turneringen i Bulgaria (25.02.2016)

Det ble tap for de Norske boksene i kvartfinalene i Strandja turneringen i Bulgaria. Bernard Angelo Torres i 60 kg tapte til Bucsa Dorin fra Moldavia i en jevn match. Dette var en kamp som like gjerne kunne å ha gått til Norge. Hadi Srour i 64 kg møtte Wayne Kelly fra Irland. Hadi bokset i perioder meget bra når han hadde motstanderen på sin distanse, men Kelly hadde noen flere tydelige treffer og vant til slutt kampen korrekt. Simen Nysæther i +91 kg bokset helt respektløst mot hjemme favoritten Petar Belberov, som har en EM bronse på sin merittlisten. Simen jobbet meget bra fra start til slutt, men fikk se seg beseiret mot en mer rutinert motstander.

Strandja turneringen i Sofia er kanskje den sterkeste AIBA turneringen i Europa og i år er 40 nasjoner samlet. For de fleste nasjonene er turneringen en del av forberedelsene til OL kvalik for Europa som går i Samsun og Tyrkia 07-18 april.

Resultat Strandja turneringen 2016
23 februar
51 kg Marielle Hansen, NOR – Yana Burym, BLR 3-0
69 kg Bekzod Khalmetov, KAZ – Jamshid Nazari, NOR 3-0

24 februar
51 kg Yodgoroy Mirzetaeva, UZB – Marielle Hansen, NOR 2-1
60 kg Bernard Angelo Torres, NOR – Willem Efmorfidis, GRE 3-0
64 kg Hadi Srour, NOR – Thomas Maredudd, WAL 3-0

25 februar (kvartfinale)
60 kg Bucsa Dorin, MOL – Bernard Angelo Torres, NOR 3-0
64 kg Wayne Kelly, IRL – Hadi Srour, NOR 3-0
+91 kg Petar Belberov, BUL – Simen Nysæter, NOR 3-0

Norges tropp på Strandja Turneringen 2016
51 kg Marielle Hansen, Bergen AK
60 kg Bernard Angelo Torres, Gran BK
64 kg Hadi Srour, TK
69 kg Jamshid Nazari, AIK Lund
+91 kg Simen Nysæter, Trym

Ledere: Erik Bredler og Geir Vestvik