Kvinnenes Europamesterskap (26.08.2015)

Kvinnenes Europamesterskap for ungdom og junior

Årets mesterskap går i Keszthely, Ungarn og de norske bokserne åpnet godt på mandagen. I dag tapte den siste gjenværende norske bokseren Madeleine Angelsen sin kvartfinale mot en meget sterk russisk bokser.

Kvinnelandslagstrener Katrin Enoksson rapporterer dette fra kvartfinalen til Madeleine Angelsen:
«Madde gjorde en grym match mot ryskan! Ringdomaren tittade på mig, nickade och visade tumme upp direkt han ställt sig i neutral ringhörna efter matchslutet. Ryskan är riktigt rutinerad har varit med på internationella mästerskap i fyra år nu.

Angelsen hade ett grymt fokus såväl på uppvärmning som matchen. Anastasia var en välskolad kort och stark attackboxare som aldrig tog ett steg bakåt. Taktiken var att Madde skulle ta styrning och vara först i sin attack så ryskan sprang in i slagen för att därefter bryta av och komma igen.   De gånger Anastasia lyckats komma in skulle Madde taighta ihop garden med händerna innanför och jobba sig runt i sida för att komma med egen attack.

Angelsen höll taktiken grymt bra men hade behövt vara starkare för att orka hålla emot henne. Genom denna matchen visade Madde att hon verkligen har möjlighet att vara en medaljkandidat vid nästa års junior-EM om hon fortsätter med den seriösa satsning som hon gör i dagsläget. Ett enigt och rättvist domslut med 0-3 (36-40, 36-40, 35-40).»

 

Ungdom 63 kg (8 boksere):

Kvartfinale

Katelynn Phelan, IRE – Irja Hof Hjellvik, NOR 3-0

Junior 60 kg (16 boksere):

8-delsfinale

Madeleine Angelsen, NOR – Narmina Yariyeva, AZE TKO-4

Kvartfinale

Anastasia Esman, RUS – Madeleine Angelsen, NOR 3-0


 

UEM/JM-troppen till Ungarn den 15-23 august

Ungdom 63 kg: Irja Hof Hjellvik, Vestmar

Junior 60 kg: Madeleine Angelsen, Vestby

Coach: Katrin ”Enock” Enoksson