EM i Samokov 2015 (26.08.2015)

Landslagstrenerens rapport fra EM i Samokov 2015

EM gikk i Samokov, Bulgaria 6.-16. august, og her deltok 241 boksere fra 42 nasjoner. Jeg valgte at satse på en tropp med 5 boksere, Hadi Srour fra TK i 64 kg, Jamshid Nazari fra AIK Lund i 69 kg, Martin Larsen fra Trondhjem i 75 kg, Vegar Tregren fra Ulf-an i 81 kg og Kevin Melhus fra Oslo BK i 91 kg.

Aktuelle til dette mesterskap var også Ali Srour fra TK i 56 kg, Bernard Angelo Torres fra Gran BK i 60 kg, Salavat Khatuev fra Skien BK i 69 kg og Surkho Shamilov fra SP-09 i 75 kg.

Samokov er en alpin skiresort cirka en time fra Sofia. Arrangørene gjorde et bra mesterskap der alt fungerte på en god måte med transporter, hotell og mat. Samtidig hørtes røster at et mesterskap skal legges i en større by med større arena, publik og interesse. Men sommertid var det var en god miljø for alle boksere på plass.

Innfor dette mesterskap har vi hatt en høy aktivitet med leir og landslagsturneringer under 2015. For den siste prepareringen til EM deltok troppen på en internasjonal sparrings-leir i Sheffield sammen med GB Boxing, Irland, Italia og Marokko og en siste leir på hjemmeplan i Oslo straks innen EM.


EM-samikov


Tyver fikk vi ikke med oss noen vinster fra EM men alle gjorde sin beste og flere var veldig nære at ta hjem seirer. Referat fra våre kamper har rapportertes her på nettsiden tidligere så jeg tar det ikke med her. Men for at vi skal finnes med bland medaljørene trenger vi mer rutine og lengre elitesatsing. I det Norska laget gjorde hele troppen debut på seiermesterskap. I det siste EM i Minsk hadde Norge ingen deltakere med, så vi har et nytt lag med veldig mye utviklingspotensial.

Boksesporten utvikles hele tiden og det stills høgre og høgre krav. For at konkurrere med de beste trenger man vare heltidsutøvere og ha et sterkt team bakom seg med trenere og resurspersoner i både klubb og landslag. Jeg ser positiv på hvor den norske troppen utvikler seg, alle er i full elitesatsing og er helt eller delvis heltidsutøvere der boksingen kommer først. Våre utøvere gir fremsteg og har høyt den taktiske og tekniske nivået på boksinga. Men generelt sett trenger vi mer styrke og internasjonal tøffhet/rutine.

På EM kunde man tydelig å se at boksingen har blitt litt hardere der det er viktig at kunne vare tydelig i treffene og at kunne dominere i kampene. Den så kalte amatørboksingen AIBA Open Boxing (AOB) blir mer og mer likt World Series of Boxing (WSB) og AIBA Pro Boxing (APB). Man kan fortsatt bokse på alle distanser og frem eller bakover men det kreves mer styrke og stabilitet i boksingen. Boksere fra både WSB og APB kunde delta på EM, og WSB boksere tok totalt 17 medaljer, mens APB boksere tok 5 medaljer fordelt på to gull og tre sølv.

Russland ble beste nasjon med 4 gull fulgt av Irland og Great Britain som tok 6 medaljer. GB Boxing var i mitt tykke den sterkeste nasjonen og dem har en imponerende satsing med mye resurser. Det var verdifullt for våre boksere at trene sammen med dem i forberedelsene til dette EM. Turneringens beste boksere blev Michael Conlan fra Irland i 56 kg, det fans flere kandidater men Conian gjorde en meget god turnering. Enda medaljen til Norden tog Clarence Goyeram fra Sverige som flyttet opp i 69 kg.

EM var også kvalifisering til VM, som igjen er første kvalifiseringsmuligheten til OL i Rio 2016. De 6 beste i hver vektklasse kvalifisert seg automatisk til VM som går i Doha, Qatar 05-18 oktober. Totalt har Europa 9 plasser i var vektklasse på VM der 3 boksere kvalifiser til OL i 56, 60, 64, 69 og 75 kg 2 boksere kvalifiser i 49, 52, og 81 kg og 1 boksere kvalifiser i 91 og +91 kg. Norge fikk ikke med noen representant på VM denne gang uten får sikte seg på at kvalifiser på neste års sjanser at kvalifiser til OL. OL kvalifiseringen for Europa kommer at gå i Istanbul 20. april-01 mai 2016 for både herrer og damer. 3 herrer og 2 damer kvalifiser til OL i var vektklasse.

Den siste muligheten at kvalifiser er World Olympic Qualifying Event i Azerbaijan, Baku 07-19 juni. 5 boksere kvalifiser i 52, 56, 60, 64, 69, 75 og 81 kg, 2 boksere i 49 kg og 1 boksere i 91 og +91 kg.


MEDALJFORDELNING EM SAMOKOV

Rank NOC G S B Tot
1 RUS – Russian Fed.  4  4
2 IRL – Ireland  2  1  3
3 GBR – Great Britain  1  4  1  6
4 BUL – Bulgaria  1  4  5
5 CRO – Croatia  1  1  2
5 LTU – Lithuania  1  1  2
7 POL – Poland  2  2
8 GEO – Georgia  1  1  2
8 NED – Netherlands  1  1  2
10 BLR – Belarus  1  1
10 GER – Germany  1  1
12 ESP – Spain  2  2
12 ITA – Italy  2  2
14 ARM – Armenia  1  1
14 AZE – Azerbaijan  1  1
14 HUN – Hungary  1  1
14 LAT – Latvia  1  1
14 ROU – Romania  1  1
14 SWE – Sweden  1  1
Total: 10 10 20 40

 


MEDALJØRER PER VEKTKLASSE EM SANIKOV 2015

Weight Category Medal Name NOC Code
Men’s Light Fly (46-49kg) GOLD EGOROV Vasilii RUS
SILVER HORN Harvey GBR
BRONZE BANABAKOV Tinko Rosenov BUL
BRONZE HUSEYNOV Rufat AZE
Men’s Fly (52kg) GOLD ASENOV Daniel Panev BUL
SILVER ALI Muhammad GBR
BRONZE CSOKA Nandor HUN
BRONZE DE LA NIEVE LINARES Jose Kelvin ESP
Men’s Bantam (56kg) GOLD CONLAN Michael John IRL
SILVER ASHFAQ Qais GBR
BRONZE MAIETTA Francesco ITA
BRONZE AVAGYAN Aram ARM
Men’s Light (60kg) GOLD CORDINA Joseph GBR
SILVER ERANOSYAN Otar GEO
BRONZE LACRUZ Enrico NED
BRONZE DIMITROV Elian Veselinov BUL
Men’s Light Welter (64kg) GOLD DUNAYTSEV Vitaly RUS
SILVER Mc CORMACK Pat GBR
BRONZE WALSH Dean William IRL
BRONZE PETRAUSKAS Evaldas LTU
Men’s Welter (69kg) GOLD STANIONIS Eimantas LTU
SILVER KASTRAMIN Pavel BLR
BRONZE SISSOKHO NDIAYE Youba ESP
BRONZE GOYERAM BOJANG Clarence Ibrahim SWE
Men’s Middle (75kg) GOLD KHAMUKOV Petr RUS
SILVER JABLONSKI Tomasz POL
BRONZE ZAAL Kvachatadze GEO
BRONZE CAVALLARO Salvatore ITA
Men’s Light Heavy (81kg) GOLD WARD Joseph IRL
SILVER MULLENBERG Peter NED
BRONZE SEP Hrvoje CRO
BRONZE BUATSI Joshua GBR
Men’s Heavy (91kg) GOLD TISHCHENKO Evgeny RUS
SILVER JAKUBOWSKI Igor Pawel POL
BRONZE PULEV Tervel Venkov BUL
BRONZE GRISUNINS Nikolajs LAT
Men’s Super Heavy (+91kg) GOLD HRGOVIC Filip CRO
SILVER SCHULZ Florian GER
BRONZE NISTOR Mihai ROU
BRONZE BELBEROV Petar Rumenov BUL

 


Norges resultat EM I Samokov 2015:

 

7 august
64 kg Daniel Niculescu, ROM – Hadi Srour, NOR 3-0

8 august
69 kg Zesenek Chladek, CZE – Jamshid Nazari, NOR 2-1
75 kg Petr Khamukov, RUS – Martin Larsen, NOR 3-0

10 august (åttendelsfinale)
91 kg Roy Korving, NED – Kevin Melhus, NOR 3-0

11 august (åttendelsfinale)
81 kg Mikhail Dauhalivets, BLR – Vegar Tregren, NOR 3-0

 

EM Troppen:

64 kg Hadi Srour, TK
69 kg Jamshid Nazari, AIK Lund
75 kg Martin Larsen, Trondhjem BK
81 kg Vegar Tregren, Ulf-an
91 kg Kevin Melhus, Oslo BK
Ledere: Erik Bredler og Mehdi Mohseni
Mvh
Erik Bredler, sportssjef
Norges Bokseforbund