Erik Bredler er nå ansatt som Sportssjef/Landslagstrener i NBF | Norges bokseforbund

Erik Bredler er nå ansatt som Sportssjef/Landslagstrener i NBF

Norges Bokseforbund har ansatt svenske Erik Bredler som Sportssjef/Landlagstrener. Han starter jobben i januar 2013, og skal ha ansvaret for å øke kunnskapen og kvaliteten på norsk boksing i årene fremover. Det var 5 søkere til denne stillingen, og det var flere som hadde solid bakgrunn. Men med Eriks resultater som 3-stjerners AIBA coach i flere internasjonale turneringer og administrative bakgrunn som sportssjef i Sverige, ble styret i NBF sikre på at han er riktig mann til stillingen.
Publisert: torsdag 20. desember 2012


Det vil bli en presentasjon av (foreløpige) kortsiktige og langsiktige planer under Junior NM i Trondheim 8.-10. februar 2013 av Erik. Her blir det rom for å ha en diskusjon mellom trenere/ledere, NBF og Erik slik at vi er enige om veien videre for norsk boksing.


-----------------------------------------

Det är inspirerande att få förtroende till uppdraget och jag är väldigt motiverad att börja arbetet med att utveckla norsk boxning. Det finns mycket vilja och potential i Norsk boxning och jag tror att vi med samarbeten och gemensamma krafter kan lyfta den norska boxningen flera nivåer.

Vi ska ha ett långsiktigt arbete där förbundet har en tilltalande landslagssatsning där både boxare och klubbtränare känner sig delaktiga och motiverade. Jag vill bygga en organisation från grunden där vi har tydliga målsättningar för satsningen och kriterier för vad som krävs av både boxare, klubbar och förbund.

Några viktiga saker som jag vill fokusera på är:

·         Skapa förtroende och samarbete mellan förbund, klubbtränare och boxare

·         Ge tydlig information om landslagssatsningar och förbundets idrottsliga verksamhet.

·         Utveckla och genomföra tränarutbildningar inom boxning, träning och ledarskap.

·         Besöka klubbar och regioner i Norge för tränarsamlingar och föredrag.

·         Upprätta internationella samarbeten både i och utanför Norge.

·         Bygga upp en förbundstränarorganisation för landslagen och involvera de bästa resurspersonerna inom norsk idrott.

·         Skapa en inspirerande, meningsfull och tilltalande landslagssatsning som bygger på glädje, seriositet och en knallhård vilja för alla inblandade.

Mvh
Erik Bredler

------------------------------------------

 

Erik Bredler CV

Meritter som bokser: (aktiv periode i Narva BK 1981-1993)
1986: Svenske juniormester
1988: Debut landslaget (seier mot USA)
1989: Kvartfinale i VM i Moskva, deltok i EM i Athen
1991: Svensk mester i 71 kg
1993: Den siste internasjonale kamp (seier mot Finland)

Beste plassering
på verdensrankingen: Nr. 10.
Beste plassering på den europeiske rankingen: Nr. 8

Meritter som leder og trener:
1997-2007: Hovedtrener for IF Linnéa Boxing i Sverige
I løpet av 1997-2007 tok IF Linnéa 20 svenske mesterskaps gull (4 SM gull damer og 16 SM gull menn).

2001-2008: Landslagstrener Kvinner i Sverige
I løpet av 2001-2008, tok Sverige 22 mesterskapsmedaljer for kvinner (tre VM-gull, to VM sølv, 4 bronse VM, tre EM-gull, 5 sølv og EM-5 EM bronse).

2007-2012: Sportssjef i det Svenske Bokseforbundet
I løpet av 2007-2012 Erik bygget opp en trenerorganisasjon og landslagsatsing der Sverige hadde to deltagere i OL 2008 og tre deltagere i OL 2012. I løpet av 2007-2012, tok Sverige flere EM og VM medaljer der ungdoms- og juniorbokserne tok mange fine medaljer. Under hans tid som sportsdirektør startet også Erik "Team Rio”, et prosjekt for å få svensk boksing forberedt frem mot OL i Brasil i 2016.